Rob van den Wijngaard

Hoofd Administratief Service Centre, spreker/trainer en verandermanager

Rob is verantwoordelijk voor het opbouwen en leiden van het Financieel- en Personeel Shared Service Centre van de Universiteit Leiden. Met ongeveer 60 fte ondersteunt het ASC de oudste universiteit van Nederland met een totaal van ruim 5.500 medewerkers en 25.800 studenten.

Daarnaast spreekt Rob op diverse congressen in binnen- en buitenland (o.a. moskou, Budapest, Praag, Londen, Krakau, Montevideo, Kaapstad en Johannesburg) en geeft Rob trainingen, workshops en masterclasses over multidisciplinaire veranderkunde aan profit- en non profit organisaties.

Sinds de start van het FSSC en PSSC heeft Rob sterk aangestuurd op het dagelijks verbeteren van het Administratief Service Centre. De belangrijkste mijlpalen zijn het  realiseren van een kostenbesparing van ruim 30%, werken volgens het exception principe en het transformeren van een klassiek ingericht shared service centre naar een shared service centre dat klaar is voor de toekomst (robotica, data analyse, geavanceerde workflow ondersteuning, een team met de juiste mix aan competenties en een continuous improvement DNA). Het continu verbeteren wordt bewerkstelligd door te focussen op change management, experimenteren, snel opschalen bij succes en aandacht te hebben voor de verschillende aspecten van een organisatie: Management & organisatie, mensen & cultuur, beleid & processen en IT.