Kies uit diverse trainingen, speciaal ontwikkeld om het maximale uit de Kerstperiode te halen, om de teamspirit te versterken en vol energie aan het nieuwe jaar te beginnen!

Waarom trainingen in de Kerstperiode?

De feestdagen zijn een tijd van reflectie en vooruitkijken naar het komende jaar. Het is ook een uitgelezen moment voor bedrijven om te investeren in de groei en ontwikkeling van hun teams. Trainingen tijdens deze periode bieden teams de kans om samen te komen, nieuwe vaardigheden te leren en zich voor te bereiden op de uitdagingen van het nieuwe jaar. Bovendien kunnen trainingen in de sfeer van de feestdagen een extra dosis motivatie en inspiratie brengen, waardoor teams zich meer verbonden en gemotiveerd voelen voor wat de toekomst in petto heeft.

Meer dan alleen een training

Ervaar de sfeer van de feestdagen. Onze trainingsruimtes zijn volledig versierd en zorgen voor een feestelijke ambiance. Daarnaast ontvangt elke deelnemer een speciale Kerst-goodiebag.

Wil je een blijvende herinnering aan deze bijzondere tijd? Onze fotobooth staat klaar voor jou en je team om die perfecte feestelijke foto te maken.

Aansluitend op de workshop een borrel worden georganiseerd. 

Kies uit een speciaal trainingsaanbod

Het overgrote merendeel van onze voedingskeuzes maken we onbewust. Ook worden onze bewuste keuzes gekleurd door, vaak weer onbewuste, overtuigingen en verleidingen. Als je naar de verpakkingen kijkt, verwacht je wellicht niet dat slechts 20% van de producten in de supermarkt bijdragen aan een gezond eetpatroon. Hierdoor denken we nog wel eens gezonde keuzes te maken, terwijl we dat niet doen. Het is dus niet zo vreemd als je minder gezond eet, dan dat je denkt of dan dat je steeds weer voorneemt. In deze teamworkshop leer je samen hoe je het echt anders kunt aanpakken.

Samen met je team ontdek je via leuke groepsopdrachten:
 • Wat jullie nu eten en wat jullie willen veranderen.
 • Waardoor jullie eten wat jullie nu eten.
 • Wat nodig is om dat te veranderen.
 • Wat jullie daarvoor gaan doen.

Je krijgt informatie over hoe gedragsverandering werkt en ontdekt hoe je met kleine stappen je eigen motivatie voor verandering hoog kunt houden. Via groepsactiviteiten leer je over gezonde voedingspatronen, producten die alleen gezond lijken en etiketten lezen. Deelnemers inspireren elkaar met ervaringen en praktische tips. We doen oefeningen waarmee je ontdekt waardoor je eet wat je nu eet, welke onbewuste triggers hierin een rol spelen en wat jij nodig hebt of wilt doen om dat te veranderen. Aan het eind van de workshop stel je voor jezelf en als team SMART doelen op met een actieplan voor de eerste aanpassingen in je voedingskeuzes.

Een persoonlijk verhaal raakt, mensen zullen het onthouden en verder vertellen én een verhaal geeft inzicht in jouw drijfveren. Bovendien zal je merken dat als jij jouw verhaal vertelt, anderen hun verhaal ook aan jou vertellen en dat zorgt voor begrip en verbinding. Dit geldt niet alleen voor jou als individu, maar ook voor een team als geheel.

Maar hoe bedenk je zo’n verhaal?

In deze workshop maak je kennis met een aantal verhaaltechnieken om jouw verhaal en dat van je team persoonlijk, pakkend en levendig te maken. Door naar de verhalen van je collega’s te luisteren én door samen een verhaal te bedenken, ontstaat er meer verbinding en een sprankelende teamgeest! 

Programma:
 • Voorstellen met een voorwerp (inzicht in drijfveren). Deelnemers krijgen van tevoren de opdracht een voorwerp uit te kiezen dat symbool staat voor de drijfveren in hun werk (waarom doen ze wat ze doen?). Dit voorwerp nemen ze mee en zo beginnen we de workshop.
 • Verdwaaldverhaaltjes vangen. Een verhaal bestaat uit een aantal vaste elementen (o.a. hoofdpersoon, verlangen, tegenstand, helper). Dat maakt een verhaal een verhaal. Deelnemers gaan elkaar in duo’s (op Storytelling manier) interviewen over de vraag ‘Wanneer was jij verdwaald?’ Daarna schrijven ze het verhaal van de ander uit met daarin alle verhaalelementen verwerkt.
 • Samen het verhaal van je team bedenken

Op basis van bovenstaande elementen + 2 schrijftechnieken gaan de deelnemers in groepjes het verhaal over hun team bedenken en opschrijven. Aan het eind vinden plenaire presentaties plaats en onderzoeken we hoe we van verschillende verhalen 1 verhaal kunnen maken.

Na deze workshop:
 • Kun je reflecteren op je eigen verhaal in de professionele context
 • Heb je technieken leren kennen om het verhaal te bedenken/schrijven
 • Heb jij je collega’s van een andere kant leren kennen
 • Heb je samen met je collega’s een verhaal bedacht over je team

Met behulp van de vijf FunFactoren van de FunFabfriek bereikt elke organisatie meer werkplezier, gaan de medewerkers ‘aan’ en komt de organisatie in beweging naar meer succes!

 • Blije mensen werken harder en presteren beter. Een groot Nederlands medewerkerstevredenheidonderzoek uit 2022 over werkgeluk laat dit met indrukwekkende cijfers zien: gelukkige werknemers zijn 31% productiever en drie keer creatiever dan hun collega’s. Werkgeluk verbetert de winstgevendheid van organisaties met maar liefst 147%
 • Docent Martin Schenkel heeft een sterke drijfveer om de werkcultuur in Nederland om te draaien. Door werkplezier (fun) in te zetten ontstaat er een beweging waarin de werkcultuur daadwerkelijk verandert. Dat zorgt voor indrukwekkende bedrijfsresultaten, een fijnere samenleving en een gelukkig persoonlijk leven.
 • Als directeur heeft hij vijf fabrieken geleid en ervaren wat wel en wat niet werkt om mensen meer werkplezier te geven, teams weer ‘aan’ te krijgen. In zijn boek De FunFabriek beschrijft hij per fabriek één factor, de FunFactor, die cruciaal was voor de succesvolle verandering van de organisatie op dat moment. Met behulp van de vijf FunFactoren bereikt elke organisatie meer werkplezier, gaan de medewerkers ‘aan’ en komt de organisatie in beweging naar meer succes. Een positieve beweging van binnenuit die blijvend is.
 • Tijdens de workshop word je aan de hand van de de FunFabriek Scorecard uitgedaagd zelf na te denken waar jij staat met je team als het gaat om het creëren van fun, en hoe je dat vanaf vandaag kunt verhogen met verrassende resultaten waar je nu nog niet van durft te dromen
 • Uiteraard krijgen alle deelnemers aan de workshop het boek De FunFabriek mee naar huis voor onder de kerstboom met een goed glas wijn…

Vitaliteit gaat verder dan alleen fysieke gezondheid. Het is een combinatie van energie, motivatie en veerkracht die je in staat stelt om op je best te presteren, zowel op het werk als daarbuiten. Wanneer je in balans bent, straal je dit uit en inspireer je anderen om hetzelfde te doen.

Tijdens deze training duiken we diep in de wereld van vitaliteit en balans. We beginnen met een reflectie: waar staat jouw organisatie nu op het gebied van vitaliteit? Samen bekijken we relevante cijfers, trends en ontwikkelingen. Maar nog belangrijker, we bieden concrete handvatten en strategieën om de vitaliteit binnen de organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Doe mee en ontdek hoe je een omgeving kunt creëren waarin iedereen floreert, vol energie en met een gezonde balans tussen werk en privé.

Een sterk team heeft een duidelijke richting. Door gezamenlijk doelen te stellen, creëer je niet alleen een heldere visie voor de toekomst, maar versterk je ook de onderlinge band en motivatie. In deze training leer je hoe je als team effectieve en haalbare doelen stelt die iedereen inspireert en motiveert.

Inhoud van de training:
 1. De Kracht van Doelen: Waarom zijn doelen belangrijk en hoe beïnvloeden ze de teamdynamiek en prestaties?
 2. SMART Doelen: Leer hoe je Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden doelen stelt.
 3. Teamdynamiek: Begrijp de verschillende persoonlijkheden binnen je team en hoe je deze kunt benutten bij het stellen van doelen.
 4. Communicatie: Effectieve communicatietechnieken om ervoor te zorgen dat iedereen op één lijn zit en betrokken is bij het proces.
 5. Mijlpalen en Vieringen: Het belang van het vieren van kleine successen op weg naar het behalen van grotere doelen.
 6. Feedback en Evaluatie: Hoe je regelmatig kunt checken of je op de goede weg bent en hoe je kunt bijsturen waar nodig.
 7. Praktische Oefeningen: Groepsdiscussies en case studies om de theorie in de praktijk te brengen.

Na deze training:
 • Heeft je team een duidelijke set doelen voor de toekomst.
 • Begrijpen teamleden elkaars sterke punten en hoe deze te benutten bij het nastreven van doelen.
 • Heeft je team de tools en technieken om regelmatig de voortgang te evalueren en indien nodig bij te sturen.

Goed time management is essentieel in onze drukke levens. Het gaat niet alleen om meer gedaan krijgen in minder tijd, maar ook om de juiste dingen doen op het juiste moment. In deze training leer je praktische technieken en strategieën om je tijd optimaal te benutten, je productiviteit te verhogen en stress te verminderen.

Inhoud van de training:
 1. De Waarde van Tijd: Waarom is tijd zo kostbaar en hoe kun je het meeste uit elke minuut halen?
 2. Prioriteiten stellen: Leer onderscheid maken tussen wat echt belangrijk is en wat simpelweg urgent lijkt.
 3. Tools en Technieken: Maak kennis met beproefde methoden zoals de Eisenhower Box, Pomodoro Techniek en Time Blocking.
 4. Afleidingen Beheersen: Strategieën om onderbrekingen te minimaliseren en je focus te behouden.
 5. Balans tussen Werk en Privé: Vind een evenwicht dat zowel productiviteit als welzijn bevordert.
 6. Reflectie en Evaluatie: Stel regelmatig je aanpak bij om te zorgen dat je op koers blijft.
 7. Praktische Oefeningen: Simulaties, groepsdiscussies en real-life scenario’s om de theorie tot leven te brengen.

Na deze training:
 • Heb je een helder inzicht in je tijdsbesteding en weet je waar verbeteringen mogelijk zijn.
 • Kun je effectief prioriteiten stellen en je dag efficiënt indelen.
 • Beschik je over de tools en technieken om je productiviteit te verhogen zonder in te boeten op kwaliteit.

Heb je een specifieke trainingsbehoefte of een uniek idee in gedachten? Ook voor maatwerktrainingen ben je bij ons aan het juiste adres. Onze ervaren docenten zijn niet alleen kundig, maar ook flexibel. Ze hebben een rijke ervaring in het aanpassen en ontwikkelen van trainingen die perfect aansluiten op specifieke wensen en doelstellingen. Leg je idee dus zeker aan ons voor, en samen creëren we een training die past bij jouw team of organisatie!

Praktische informatie

Duur

Elke workshop duurt een dagdeel en kan zowel overdag als in de avond worden georganiseerd.

Catering

Op onze locatie in Den Haag verzorgen wij een heerlijke en duurzame maaltijd en doorlopend koffie en thee.

Organisatie

Wij regelen alles qua organisatie. Denk aan het sturen van uitnodigingen en het evalueren van de training.

Locatie

Wij beschikken over 3 mooie trainingsruimtes in Den Haag die volledig in Kerstsfeer zijn omgetoverd.

Externe locaties

Door heel Nederland te organiseren. Gebruik een eigen locatie, doe het online of laat ons iets boeken.

Contactformulier

Vraag meer informatie aan over de Kerst en Kennisweken:

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Wil je meer informatie over de mogelijkheden of wil je direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. 

Wij bespreken de details graag met je en maken een voorstel op maat, zodat het trainingsprogramma precies aansluit bij de wensen van jouw organisatie.

Vraag nu informatie aan via het formulier, bel direct naar 070 – 312 20 89 of plan zelf een afspraak met ons in via Calendly.