Search
Close this search box.

Geïntegreerde interne beheersing

Leiderschap en Management

Als stafafdelingen samen bijdragen aan waardecreatie én -bescherming

In de dynamische wereld van financiën wordt het begrip ‘waarde’ vaak geassocieerd met rendement, nettowinst en kasstromen. Echter, bij “integrated reporting” gaat het om veel meer dan alleen financiële cijfers. Stakeholders hechten waarde aan een breed scala van aspecten, waaronder innovatie, privacy, veiligheid, rechtmatigheid, klantgerichtheid, duurzaamheid, integriteit en continuïteit. Als beslissers moeten we voortdurend conflicterende belangen afwegen om een gebalanceerde aanpak te vinden die alle aspecten van waarde in overweging neemt.

In deze unieke masterclass leer je hoe je op een geïntegreerde manier met waarde kunt omgaan. Marinus de Pooter, een ervaren expert in dit vakgebied, neemt je mee in de wereld van integrated reporting en legt uit waarom de traditionele benadering met afzonderlijke managementsystemen in de praktijk beperkingen heeft. Met praktijkvoorbeelden en heldere inzichten laat hij zien hoe elk managementteam voor de uitdaging staat om kansen optimaal te benutten en bedreigingen adequaat te beperken.

Deze workshop biedt waardevolle inzichten en concrete handvatten om geïntegreerd waardebeheer succesvol toe te passen in de complexe omgeving van finance. Leer hoe je niet alleen financiële prestaties kunt optimaliseren, maar ook duurzame waarde kunt creëren en beschermen voor alle belangrijke stakeholders.

Inhoud van de workshop:

  1. Een brede definitie van waarde: Ontdek hoe geïntegreerd waardebeheer verder gaat dan louter financiële prestaties en zich richt op alle aspecten die belangrijk zijn voor stakeholders.
  2. Conflicterende belangen afwegen: Leer hoe je als beslisser omgaat met de uitdaging om verschillende belangen in evenwicht te brengen en een gebalanceerde aanpak te vinden.
  3. Geïntegreerde benadering: Ontdek waarom een geïntegreerde aanpak essentieel is voor het creëren en beschermen van waarde op lange termijn.
  4. Het belang van effectief management: Leer hoe managementteams een sleutelrol spelen in het benutten van kansen en het beperken van bedreigingen om waarde te genereren voor alle stakeholders.
  5. Praktische toepassing: Marinus de Pooter zal aan de hand van concrete voorbeelden laten zien hoe geïntegreerd waardebeheer in de praktijk werkt en hoe je het succesvol kunt toepassen in jouw organisatie.
  6. Interactieve sessies: De workshop biedt volop ruimte voor interactie, discussie en het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers, waardoor je optimaal profiteert van de kennis en expertise van de trainer en mede-cursisten.

Dompel jezelf onder in de wereld van geïntegreerd waardebeheer en ontdek hoe je als financial waarde kunt creëren en beschermen op een manier die aansluit bij de behoeften en verwachtingen van al jouw belangrijke stakeholders. Deze workshop is een must voor iedereen die waardegedreven beslissingen wil nemen en duurzame groei en succes wil realiseren in de complexe wereld van finance.

Data

  • 13 juni 2024

Tijden

17:00 – 20:30

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

15

Kosten

€ 295,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Ondanks dat het een online training was vond ik de training interactief. Goede presentatie en veel voorbeelden uit de praktijk die je goed zou kunnen toepassen. Daarnaast was er genoeg ruimte voor vragen en opmerkingen.

Tugba Erdem

I followed the training online, was very useful to distinguish the different business control methods. My take away was how to gain value from an efficient and effictive control mechanism in organisations. The examples and materials where use-full and applicable in my job.

Antoine van den Oever

Zeer interessante Masterclass! Marinus presenteert op een toegankelijke manier, zoekt de interactie veel op en heeft leuke praktijkvoorbeelden. De training heeft een mooie opbouw en uiteindelijk wordt ook de vertaalslag gemaakt naar de praktijk. Dit is dus gelijk toepasbaar in het werkveld.

Chris Meijer

Geïntegreerde interne beheersing

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook