Search
Close this search box.

Opleiding : Awareness voor de WWFT

Finance

Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedereen in de financiële sector (banken, verzekeraars, intermediairs) die bekend moet zijn met de bepalingen van de WWFT.

 

Omschrijving

De Wwft is de belangrijkste wet in Nederland op het gebied van tegengaan van witwassen en financieren van terrorisme. Het aantal type instellingen dat moet voldoen aan de Wwft groeit. Daarnaast is er een verscherping van de controle op de naleving zichtbaar.

Het is daarom voor medewerkers van die instellingen van belang kennis te hebben van (achtergrond en doel) wet- en regelgeving, over een analytisch vermogen te beschikken, een kritische blik te hebben, kort, bondig, helder en samenhangend zaken te kunnen beschrijven en kennis te hebben van de wereld.

In deze unieke training komen maar liefst drie docenten aan bod, die ieder hun eigen stukje expertise meebrengen. De training is verdeeld in vier modules:

 • Module 1 – Inleiding en het verrichten van cliëntenonderzoek
 • Module 2 – Transactiemonitoring en het melden van ongebruikelijke transacties
 • Module 3 – Interviewtechnieken
 • Module 4 – Schriftelijke vastlegging

 

Wat leer je:

 • Wat is het doel van de Wwft en mijn rol daarin?
 • Wat is het doel van een cliëntenonderzoek?
 • Hoe verricht ik een cliëntenonderzoek?
 • Wat is het doel van transactiemonitoring?
 • Hoe zet ik een valide transactiemonitoringssysteem op?
 • Welke en hoe meld ik ongebruikelijke transactie?
 • Hoe kom ik aan de juiste informatie en documenten?
 • Hoe bepaal ik wat wel dan niet relevant is?
 • Hoe leg ik mijn onderzoek, analyse en conclusie vast?
 • Hoe communiceer ik succesvol en zorg ik voor een goed sfeer , zowel online als offline?

Na deze opleiding ben je in staat zelfstandig alle verplichtingen uit de Wwft uit te voeren. Lees in de brochure de uitgebreidere inhoud van iedere trainingsmodule

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname.

Data

 • 7, 14, 21 en 28 mei 2024

Tijden

17:00 – 20:30

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

15

Kosten

€ 1595,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Erg blij dat ik deze cursus heb gevonden, want dit was precies wat ik zocht. In een fijn tempo door alle facetten van de Wwft gaan onder leiding van een trainer die niet alleen zeer kundig is, maar ook de vertaalslag weet te maken naar de business door middel van discussies en inzichten uit de praktijk. Aan het einde van deze cursus was ik perfect voorbereid voor mijn eerste Wwft-opdracht, waar ik nu met plezier aan de slag ben gegaan.

Yoshimitsu de Swaan Arons, Consultant

Hoe kun je een gedegen cliëntenonderzoek uitvoeren en dit op de juiste wijze vastleggen? Awareness van de WWFT gaat verder dan het kennen van de wet. De rode draad in deze cursus is professionele communicatie.

Christian Verzantvoort

De WWFT cursus bij de CIU was compleet, overzichtelijk en goed opgebouwd.
De combinatie van iedere week een stukje herhaling en nieuwe informatie werkte voor mij erg goed!

De training geeft een helder beeld van het ontstaan, de noodzaak en de werking van de WWFT.
De WWFT is actueel en is zeker in mijn werkveld (financial consultant) niet meer weg te denken. Het zegt genoeg dat alle banken handen tekort komen om hun dossiers op orde te krijgen. Dit zal de komende jaren nog wel blijven, gezien de omvang van de uitdaging. Dit betekend kansen voor een ieder met de kennis van deze cursus.

Het enthousiasme van de trainer werkte aanstekelijk en zorgde ervoor dat de hele groep actief betrokken bleef bij een onderwerp dat weleens als stoffig kan worden ervaren.

Ronald Vader, Bas Consultancy

Zeer boeiend! Heel fijn om op deze manier kennis te mogen maken met de WWFT. Theorie werd afgewisseld met praktijk dus dat was heel fijn en de kennis van de docenten was erg hoog!

Chris Meijer, Assistent-controller Werkom

Opleiding : Awareness voor de WWFT

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.