Piramideschrijven

Communicatievaardigheden

Deze training komt in aanmerking voor STAP subsidie.

Deze training is bedoeld om je te leren denken en schrijven vanuit de kern van de boodschap, in je eigen belang en dat van de lezer.

Het draait om logische keuzes maken vóórdat je gaat schrijven. Die keuzes maak je vanuit de situatie en behoeften van de lezer, en vanuit je doel. Zo voorkom je dat je bij het schrijven te veel laat leiden door de inhoud waarover je schrijft.

Inhoud

In de training Piramideschrijven maak je je de methode van het piramideschrijven eigen en ga je deze toepassen op je eigen teksten.

Blokjes theorie, praktische handreikingen en korte (schrijf)opdrachten worden aangeboden. Je gaat aan de slag met voorbeeldteksten en casussen en reflecteert ook op je eigen teksten. De trainer biedt je een afwisselende werkwijze met een flink tempo.

Na deze workshop

  • Snap je waarom het piramideprincipe een tekst beter maakt.
  • Hebben je teksten meer effect, want de boodschap is meteen duidelijk voor je lezers.
  • Bereik je beter met je tekst wat je wilt, want je houdt de aandacht van de lezer vast.
  • Bespaar je schrijftijd.
  • Help je je lezers met pakkende titels en duidelijke kopjes.

 

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname.

 

Kijk ook eens naar onze andere schrijftrainingen zoals Zakelijk Schrijven Nederlands spelling en grammatica voor professionals en Presenteer jezelf door middel van Storytelling

Data

  • 5 april 2023

Tijden

17:00 – 20:00

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

12

Kosten

€ 295,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Een boeiende training waarin je leert teksten te schrijven die dat wat je wilt vertellen effectief overbrengen op de lezer. Nico Groen is een uitstekende spreker, die weet waar hij het over heeft en op een heel plezierige manier met zijn cursisten communiceert.

Hugo Harmsen

Een uitstekende training van de CI en complimenten ook voor de trainer. Goede handvaten gekregen voor het juist overbrengen van de boodschap in een tekst. De online training was interactief met praktijkvoorbeelden en oefeningen die inzicht gaven over het belang van de kernboodschap en structuur van een tekst.

Anouk de Leeuw

De trainer wekt direct vertrouwen, is heel kundig, komt echt iets brengen, geen poeha maar direct in de praktijk toepasbare theorie over de opbouw en daarmee kwaliteit (en daarmee succes!) van een tekst. Ontzettend belangrijk in deze tijden waar die ene boodschap een kans is de ander mee te krijgen. Voor mij heel erg relevant, ik heb in een avond veel geleerd en geoefend en wil zeker meer trainingen bij deze docent volgen.

Judith Verlinden

Wat een verademing om zo’n goed verzorgde training te volgen van een bevlogen docent. De training ‘Piramide schrijven’ van Creating Insights is zeer volledig en vooral interactief. Theorie en praktijk wisselen elkaar goed af en er is genoeg ruimte om vragen te stellen. Na de training weet je hoe je meer structuur in je teksten kunt aanbrengen en wordt het nog makkelijker om hoofdzaak van bijzaak te onderscheiden. Het piramide schrijven en alles wat daarbij komt kijken is dermate interessant dat ik het jammer vond dat het zo snel voorbij was. Voor iedereen die rapporten, brieven en teksten schrijft is deze training echt een aanbeveling.

Nicole Ramsaran, ABN AMRO

Fijne cursus om de beginselen van het piramideschrijven onder de knie te krijgen. Aan de hand van voorbeelden wordt de meerwaarde al snel duidelijk. Dagelijks maak ik er nu gebruik van tijdens het schrijven van CDD rapporten, maar ook bij het opstellen van een e-mail is het handig om helder en vlot je boodschap te kunnen communiceren. Door de cursus ben ik toch weer bewuster gaan nadenken hoe je je boodschap het meest efficiënt kan overdragen.

Luuk van der Vaart, CDD Analist

Hele fijne en duidelijke training van Nico over het Piramideschrijven. Door middel van een aantal opdrachten, eigen ervaringen en een prettige uitleg was de training erg goed te volgen en goed te gebruiken in de praktijk!

Patrick van Wijk

Piramideschrijven

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook