Piramideschrijven

Piramideschrijven

Deze training is bedoeld om je te leren denken en schrijven vanuit de kern van de boodschap, in je eigen belang en dat van de lezer.

Het draait om logische keuzes maken vóórdat je gaat schrijven. Die keuzes maak je vanuit de situatie en behoeften van de lezer, en vanuit je doel. Zo voorkom je dat je bij het schrijven te veel laat leiden door de inhoud waarover je schrijft.

Inhoud

In de training Piramideschrijven maak je je de methode van het piramideschrijven eigen en ga je deze toepassen op je eigen teksten.

Blokjes theorie, praktische handreikingen en korte (schrijf)opdrachten worden aangeboden. Je gaat aan de slag met voorbeeldteksten en casussen en reflecteert ook op je eigen teksten. De trainer biedt je een afwisselende werkwijze met een flink tempo.

Na deze workshop

  • Snap je waarom het piramideprincipe een tekst beter maakt.
  • Hebben je teksten meer effect, want de boodschap is meteen duidelijk voor je lezers.
  • Bereik je beter met je tekst wat je wilt, want je houdt de aandacht van de lezer vast.
  • Bespaar je schrijftijd.
  • Help je je lezers met pakkende titels en duidelijke kopjes.

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname.

Docent

Nico is redacteur, vertaler, tekstschrijver en schrijftrainer. Hij studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, met argumentatietheorie als specialisatie. Als docent verzorgt Nico trainingen in het schrijven van zakelijke teksten. Hij gaf colleges wetenschappelijk schrijven aan geschiedenisstudenten van de UvA en is freelancedocent Nederlands aan de ITV Hogeschool in Utrecht.  Bindend element in al Nico’s activiteiten is een grote kennis van en liefde voor het geschreven woord. Geen grotere troost dan een goed geschreven verhaal, waarover ook, in welke vorm ook.

Kijk ook eens naar onze andere schrijftrainingen zoals Zakelijk Schrijven Nederlands spelling en grammatica voor professionals en Presenteer jezelf door middel van Storytelling

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Afhankelijk van jouw wensen zetten we deze in om voor jou het optimale maatwerktraject te verzorgen.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kan ons bellen op 070-3122089  of je kan ons een mail sturen op opleiding@ciu.nl

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Praktisch

Datum
  • 20 januari 2022
Tijden 17:00 - 20:00
Locatie Benoordenhoutseweg 43, Den Haag
Maximum aantal deelnemers 12
Investering € 295,-

Docenten

Nico Groen

Nico Groen

Nico Groen (1965) is redacteur, vertaler, tekstschrijver en schrijftrainer

Inschrijven

Brochure aanvragen

-