Search
Close this search box.

Presenteer jezelf met Storytelling

Schrijfvaardigheden

Storytelling is een krachtige communicatietechniek waarbij verhalen worden gebruikt om informatie, ideeën of boodschappen over te brengen. In plaats van simpelweg feitelijke gegevens te presenteren, worden verhalen gebruikt om emoties op te wekken, betrokkenheid te creëren en de boodschap beter te laten beklijven bij het publiek. Hoe vertel je zo’n verhaal en hoe zorg je ervoor dat het authentiek blijft en bij jou past? In deze training ga je ermee aan de slag en werk je aan je eigen verhaal.

Voor bedrijven is storytelling nuttig om verschillende redenen:

 • Emotionele connectie: mensen onthouden verhalen veel beter dan droge feiten.
 • Betrokkenheid: een goed verteld verhaal wekt nieuwsgierigheid op en houdt de aandacht vast.
 • Verduidelijking van complexe concepten: met storytelling kunnen bedrijven complexe ideeën en concepten op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitleggen.
 • Opbouwen van merkidentiteit: door verhalen te delen over de oprichting, de missie, de visie of de prestaties van het bedrijf.
 • Invloed op besluitvorming: door middel van storytelling kunnen bedrijven hun publiek overtuigen, motiveren en leiden tot gewenste acties, zoals het kopen van een product, het gebruik maken van een dienst of het ondersteunen van een bepaalde zaak.

Door middel van opdrachten ga je je verdiepen in de volgende vragen:

 • Wat zijn jouw drijfveren?
 • Hoe bouw je een verhaal op?
 • Hoe presenteer je jezelf als merk?

Na deze workshop

 • Kun je reflecteren op je eigen verhaal in de professionele context
 • Heb je technieken leren kennen om het verhaal te schrijven
 • Kan je door middel van je eigen verhaal je beter presenteren

Kijk ook eens naar onze andere schrijftrainingen zoals Piramideschrijven Nederlands spelling en grammatica voor professionals en Zakelijk Schrijven.

Data

 • 13 mei 2024

Tijden

17:00 – 20:30

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

12

Kosten

€ 295,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Buitengewoon interessante training,! Alhoewel online toch de meest dynamische training die ik heb gevolgd, veel opgestoken over de essentie van een goed verhaal en de benodigde structuur en echt geleerd mijn eigen verhaal, mijn merk, beter neer te zetten.

Judith Verlinden

Presenteer jezelf met Storytelling is een compacte en complete training. Alle facetten van Storytelling en jezelf presenteren waren aanwezig. De lesstof werd goed afgewisseld met actief bezig zijn en ervaringen delen. Manon is een kundig en bevlogen docente en had op alle vragen antwoord. Tijdens de training was er naast serieus bezig zijn ook genoeg ruimte voor humor. De tijd vloog voorbij. Wil je in korte tijd meer weten over Storytelling? Dan kan ik he deze training van harte aanraden.

Nicole Ramsaran, ABN AMRO

Presenteer jezelf met Storytelling

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook