Workshop: Introductie Projectmanagement

Leiderschap en Management

In de complexe wereld van projectmanagement zijn er talloze methodieken en raamwerken beschikbaar: van het degelijke PRINCE2 en PMBoK tot de meer adaptieve benaderingen zoals Scrum en Scaled Agile. Maar hoe weet je welke aanpak het beste past bij jouw unieke projectomstandigheden?

Tijdens deze 3 uur durende training leer je de basis van projectmanagementmethodieken. We onderzoeken hun oorsprong, doelen en de specifieke situaties waarin ze het meest effectief zijn.

Wat je gaat leren:

  1. Definitie en Duidelijkheid: Wat beschouwen we als een projectmanagementmethodiek? En welke methodes en raamwerken zijn er die niet onder deze noemer vallen, maar wel essentieel zijn in het vakgebied?
  2. Analyse van Methodieken: We verkennen de voor- en nadelen van veelgebruikte methodes. Dit helpt je om een weloverwogen keuze te maken voor je eigen projecten of die van je organisatie.
  3. Raamwerken en Competenties: Niet elke situatie vereist een vastomlijnde methode. Soms is het inzetten van specifieke raamwerken en competenties voldoende. Ontdek welke tools en vaardigheden je ter beschikking hebt en hoe je deze effectief kunt inzetten.
  4. Terminologie Verduidelijkt: De wereld van projectmanagement zit vol met specifieke termen en jargon. We zorgen dat je wegwijs wordt in deze terminologie, zodat je met vertrouwen kunt communiceren over elk aspect van projectmanagement.
  5. Effectieve Communicatie: Leer hoe je effectief communiceert met belangrijke stakeholders zoals projectdirectie, Scrum Masters en andere invloedrijke personen binnen projecten. Begrip van hun rollen en verantwoordelijkheden helpt je bij het opbouwen van sterke, productieve relaties.

 

Deze training is ontworpen voor zowel beginnende als ervaren projectmanagers, evenals voor diegenen die samenwerken met projectteams. Of je nu je kennis wilt verdiepen, up-to-date wilt blijven met de nieuwste trends, of simpelweg effectiever wilt worden in je huidige rol, deze overzichtstraining biedt je de inzichten en tools die je nodig hebt.

Data

  • 15 november 2023

  • 13 december 2023

Tijden

17:00 – 21:00

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

12

Kosten

€ 395,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Workshop: Introductie Projectmanagement

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook