Projectmatig werken in de praktijk

Leiderschap en Management

Van idee naar uitvoering

Het omzetten van een visie of idee naar een geslaagd project kan een ontmoedigende opgave lijken. Echter, met de juiste kennis, technieken en tools wordt de slaginskans een stuk hoger. Deze eendaagse training is speciaal ontworpen om je te voorzien van alles wat je nodig hebt om projectmatig werken te optimaliseren en je projecten effectiever te beheren.

Wat je gaat leren:

 1. Essentie van projectmatig werken:
  Leer de fundamentele kenmerken van projectmatig werken. Begrijp wat het onderscheidt van andere werkmethoden en waarom het zo effectief is.
 2. Rollen, taken en verantwoordelijkheden:
  Een goed project draait om duidelijke roldefinities. Leer over de diverse rollen binnen een project, hun verantwoordelijkheden en hoe je taken het beste kunt verdelen.
 3. Afbakening van het project:
  Cruciaal voor elk project is het begrijpen van zijn scope. Ontdek hoe je jouw project kunt afbakenen, risico’s kunt minimaliseren en ervoor kunt zorgen dat je doelen realistisch en haalbaar blijven.
 4. Jouw teamrol(len):
  Iedereen heeft unieke vaardigheden en kwaliteiten. Leer hoe je jouw persoonlijke sterke punten kunt identificeren en deze optimaal kunt inzetten binnen het projectteam. En hoe je samenwerkt met mensen die heel verschillend zijn.
 5. Balanceren tussen projecten en dagelijkse werkzaamheden:
  Niet alle projecten zijn fulltime. Krijg praktische tips en strategieën om je projectwerkzaamheden effectief te combineren met je reguliere taken.
 6. Omgaan met hobbels op de weg:
  Elk project komt wel knelpunten of conflicten tegen. Rust jezelf uit met bewezen technieken en vaardigheden om deze uitdagingen het hoofd te bieden en je project op koers te houden.

Deze training is meer dan alleen theorie; je zult deelnemen aan interactieve sessies, groepsdiscussies en real-life case studies om de geleerde vaardigheden en kennis in de praktijk te brengen. Of je nu een ervaren projectmanager bent of net begint in de wereld van projecten, deze training zal je uitrusten met de tools en inzichten die nodig zijn om je projecten naar een hoger niveau te tillen.

Data

 • 14 en 21 november 2023

Tijden

17:00 – 20:30

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

12

Kosten

€ 826,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Projectmatig werken in de praktijk

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook