Search
Close this search box.

Teambuilding bij Creating Insights

Elkaars gebruiksaanwijzing en kwaliteiten leren kennen. Het is niet alleen handig, maar ook nodig om tot goede samenwerking te komen.

Je werkt al een tijdje samen. En met een beetje geluk gaat dat hartstikke vanzelf. Maar het kan ook zomaar zijn dat je team wat verbinding mist. Bijvoorbeeld door het vele thuiswerken (als gevolg van de pandemie) of omdat de samenstelling regelmatig is gewijzigd.

Zo’n team trof ik vorige week, tijdens een teambuildingsdag. Elkaar (en daarmee ook de samenwerking) verloren door het vele thuiswerken. Zij waren op zoek naar het gevoel van het écht weer samen doen.

Vol goede moed en motivatie gingen we aan de slag. En in plaats van inzoomen op waarom deze situatie is ontstaan en hoe vreselijk vervelend dit is, besloten we vooral te focussen op wat er al wél goed gaat en waar we naartoe willen.

We weten namelijk dat de focus op ‘wat wel’ effectiever is dan de focus op het (ontstaan van het) probleem. Dit werkt niet alleen motiverend maar ook oplossingsgericht.

DE WONDERVRAAG

“Stel je voor, jullie gaan vanavond naar huis en je gaat slapen. In je slaap vindt een wonder plaats. Dat wonder houdt in dat alles waar jullie nu tegenaan lopen in het team, verdwijnt. Je wordt wakker en de samenwerking in het team is precies zoals jij het wenst! Wat is het eerste dat je merkt als je op je werk verschijnt?”

Deze wondervraag klinkt simpel, maar is een super effectieve manier om je team in de ‘hoe dan wel’ stand te krijgen. Door je voor te stellen hoe de ideale samenwerking eruit ziet, programmeer je als het ware je brein al die kant op. Vanaf hier kun je heel gemakkelijk met elkaar in gesprek over het hóé: hoe gaan we daar dan naartoe werken.

HOE NU VERDER

Nu we weten waar we heen willen, is het zaak inzicht te krijgen in hoe we hier gezamenlijk kunnen komen. Met behulp van verschillende werkvormen gingen we aan de slag. We kregen inzicht in:

 • De verschillende rollen binnen het team
 • Wederzijdse verwachtingen
 • Helpende communicatie en feedback
 • Teamwaarden
 • Wat werkt niet, maar vooral: wat werkt wel in de samenwerking
 • Waar we aan willen werken om bij de gewenste situatie te komen

“Elkaars gebruiksaanwijzing en kwaliteiten leren kennen. Het is niet alleen handig, maar ook nodig om tot goede samenwerking te komen.

KWALITEITEN

Zo was er in dit team een medewerker met een groot organisatietalent, terwijl de creatiefste uit het team de planning deed. Na een inzicht gevende oefening besloten we dat het ook anders kan.

Elkaars profiel en voorkeursstijl kennen draagt bij aan een goede balans in je team. Durven schuiven met taken en verantwoordelijkheden, dat doen waar je kwaliteit en talent ligt. Want uiteindelijk wil je dat iedereen doet waar diegene goed in is én blij van wordt!

OPBRENGST VAN DEZE TEAMBUILDINGSDAG

 • Het herstellen van de onderlinge verbinding
 • Elkaars kwaliteiten leren (her)kennen
 • Ieders kwaliteit kunnen inzetten
 • Werkplezier vergroten
 • Samenwerking verbeteren
 • Goede teambalans

Geschreven door Ingeborg Opschoor-Bergen

Wil je meer informatie over onze teambuilding mogelijkheden of wil je direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. 

Wij bespreken graag samen jouw wensen en behoeften tijdens een vrijblijvende intake, zodat een passend leertraject opgesteld kan worden. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag nu informatie aan via het formulier, bel direct naar 070 – 312 20 89 of plan zelf een afspraak met ons in via Calendly.

teambuilding
vacature
Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van nieuwe opleidingen, trainingen en aanbiedingen

"*" geeft vereiste velden aan