Training Functioneringsgesprekken voeren

Functioneringsgesprekken zijn belangrijke instrumenten voor iedere manager en leidinggevende. Het voeren van functioneringsgesprekken biedt een enorme kans, door het geven van constructieve feedback, verbeterpunten te bespreken en focus te creëren voor de aankomende periode.
Het geeft een leidinggevende of HR adviseur de kans om zijn of haar visie op het onderlinge functioneren
door te nemen, maar biedt daarnaast ook een mogelijkheid om motivatie voor verdere ontwikkeling mee te geven.

Wij adviseren tijdens deze training te werken met een trainingsacteur. De docent is gewend haar kennis over te dragen, de trainingsacteur wordt ingezet om de deelnemers te laten ervaren wat hun gedrag precies is en wat het gevolg daarvan is. Hij kan tijdens de training herkenbare situaties naspelen waarin de cursist het eigen gedrag kan herkennen, hierop kan reflecteren en vervolgens mee aan de slag kan.

Met de inzet van een docent en trainingsacteur krijgt de cursist dus een ‘live’-ervaring, wat de impact van de training vele malen vergroot. Bijkomend voordeel is dat de deelnemers de mogelijkheid krijgen om in een veilige omgeving met de docent te oefenen met hun nieuw opgedane kennis en inzicht.

Programma opbouw
Ochtendprogramma
• Effectieve communicatie en de opbouw van het gesprek
• Verschillende vormen van ontwikkelgesprekken
• Doel van het gesprek
• Verwachtingen van de leidinggevende en de medewerkers
• Structuur en opbouw van het gesprek
• Effectieve communicatie met je medewerkers
Middagprogramma
• Praktijksituaties en -voorbeelden
• Coaching, motivatie en feedback geven
• Omgaan met lastige situaties en emoties
• Oefenen met trainingsacteur
Na de training Functioneringsgesprekken zijn de deelnemers in staat functioneringsgesprekken te voeren die een belangrijke bijdrage leveren aan het optimaal functioneren van de medewerkers. Ze hebben geleerd hoe je openheid en commitment creëert en zijn in staat medewerkers een duidelijke visie en verwachting mee te geven voor de komende periode.
Tijdens deze training leer je ook feedback geven en ontvangen op manier die bij jou past, waardoor feedback een natuurlijk onderdeel wordt van je communicatie. Wanneer je de principes en technieken onder de knie hebt gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open.

Functioneringsgesprekken voeren Creating Insights
vacature
Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van nieuwe opleidingen, trainingen en aanbiedingen

"*" geeft vereiste velden aan