Search
Close this search box.

Basistraining Begrotingen opstellen

Finance

Begrotingen opstellen: Onmisbare Basisvaardigheden

Begrotingen opstellen kan voor veel mensen een uitdaging zijn. Of je nu werkzaam bent in de zorg, bouw, onderwijs of een andere sector; een goede begroting is essentieel voor het succes van je projecten en bedrijfsvoering. Veel mensen lopen echter tegen problemen aan zoals het nauwkeurig inschatten van kosten, het vermijden van onverwachte uitgaven, en het opstellen van een overzichtelijk en bruikbaar document. Dit komt vaak door een gebrek aan kennis of ervaring in het systematisch benaderen van begrotingen. Daarom is het volgen van een training in begrotingen opstellen zo waardevol. Met de juiste kennis en vaardigheden kun je deze obstakels overwinnen. Wij helpen je de basisprincipes onder de knie te krijgen, zodat je met vertrouwen en inzicht begrotingen kunt opstellen. Onze training biedt praktische tools en technieken die je direct kunt toepassen, ongeacht je achtergrond of het type projecten waarmee je werkt.

Wat leer je tijdens de training?

Onze basistraining ‘Begrotingen opstellen’ behandelt de essentiële onderwerpen die nodig zijn om een solide begroting te maken. We starten met de basisprincipes, zodat je begrijpt wat een begroting precies inhoudt en waarom het belangrijk is. Je leert hoe je een begroting systematisch kunt opbouwen, waarbij we aandacht besteden aan zowel de grote lijnen als de details. Vervolgens gaan we dieper in op het inschatten van kosten en opbrengsten, waarbij we gebruik maken van realistische scenario’s en voorbeelden uit verschillende sectoren. Daarnaast besteden we aandacht aan het structureren van een begroting, zodat je een overzichtelijk en bruikbaar document kunt maken dat voldoet aan de behoeften van jouw organisatie. Je leert ook hoe je hulpmiddelen en software kunt inzetten om het proces efficiënter en nauwkeuriger te maken. Tot slot behandelen we risicomanagement, waarbij we je leren hoe je onzekerheden en onvoorziene kosten kunt identificeren en beheersen. Door middel van interactieve oefeningen en casestudies krijg je de kans om de geleerde theorie direct toe te passen, zodat je met vertrouwen aan de slag kunt gaan.

Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor iedereen die te maken heeft met het opstellen van begrotingen, ongeacht de sector. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, deze basistraining helpt je om je vaardigheden te verbeteren en zelfverzekerd begrotingen op te stellen.

Inhoud van de training

  • Basisprincipes van begrotingen: Wat is een begroting en waarom is het belangrijk?
  • Kosten en opbrengsten inschatten: Hoe maak je nauwkeurige schattingen?
  • Structuur en opbouw: Een overzichtelijke en bruikbare begroting opstellen.
  • Hulpmiddelen en software: Welke tools kunnen je helpen bij het maken van een begroting?
  • Risicomanagement: Hoe ga je om met onzekerheden en onvoorziene kosten?

Waarom kiezen voor een Incompany traject?

Onze training ‘Begrotingen opstellen’ is ook uitermate geschikt als Incompany traject. Dit biedt de mogelijkheid om de training volledig af te stemmen op de specifieke behoeften en omstandigheden van jouw organisatie. Door de training op locatie te geven, kunnen we praktijkvoorbeelden en casestudies gebruiken die direct relevant zijn voor jouw team. Dit zorgt voor een nog grotere betrokkenheid en effectiviteit van de training, waardoor je team direct aan de slag kan met de opgedane kennis en vaardigheden.

Schrijf je nu in voor onze basistraining ‘Begrotingen opstellen’ en ontdek hoe je met vertrouwen en inzicht een sterke begroting kunt maken!

Data

  • 12 en 26 november (2 dagdelen)

Tijden

18:30 – 21:00

Locatie

Online

Aantal plekken

Kosten

€ 695,- ex. BTW

PE-uren

n.v.t.

Goede en leuke training. Vond vooral de combinatie van luisteren maar ook vragen leuk. – Jasper Drummen

Basistraining Begrotingen opstellen

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.