Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw! Presenteren en interviewen

De focus van deze training ligt op het uitbreiden, versterken en verdiepen van de communicatieve en presentatie vaardigheden. De docenten zijn erop getraind om de kennis, ervaring en kunde van deelnemers te koppelen aan praktische opdrachten, oefeningen en theoretische modellen. Door deze aanpak kan iedere deelnemers het optimale resultaat uit de training halen.

Nieuw! Presenteren en interviewen

Deze presentatie- en interviewtraining legt de focus op het uitbreiden, versterken en verdiepen van de communicatieve en presentatie vaardigheden. De docenten zijn erop getraind om de kennis, ervaring en kunde van deelnemers te koppelen aan praktische opdrachten, oefeningen en theoretische modellen. Door deze aanpak kan iedere deelnemer het optimale resultaat uit de training halen. 

 

Deze training is geschikt voor zowel live and online interviewen/ presenteren.

 

Presenteren (1 dagdeel)

Je presenteert niet alleen met woorden. Je gezichtsuitdrukking, bewegingen en gebaren communiceren ook. Met lichaamstaal zet je een boodschap kracht bij. Of doe je er juist afbreuk aan. Mensen die verbaal en non-verbaal verschillende boodschappen uitzenden, brengen anderen in verwarring over hun bedoelingen. Zijn jouw woorden niet congruent met je lichaamstaal, dan vertrouwen mensen op de non-verbale signalen en minder op wat je zegt.

 

Na deze training:

  • Sta jij met meer zelfvertrouwen te presenteren 
  • Gebruik jij de juiste non-verbale én verbale communicatie om indruk te maken op je publiek
  • Kun jij je verhaal overtuigend overbrengen op je publiek

 

“Leuke, leerzame training. Op maat gemaakt. Veel aandacht voor de plaatselijke situatie en persoonlijke vragen. De ochtend vloog om” – aldus Els Meeuwissen, Specialist programmering / mediacoach bij Bibliocenter

 

Interviewtechnieken (1 dagdeel)

In de training Interviewtechnieken leer je hoe je interviews kunt afnemen op een gestructureerde, professionele manier.

 

Na deze training:

  • Weet je hoe je een interview moet voorbereiden
  • Weet je hoe je praktisch en inhoudelijk structuur aan moet brengen om het interview goed te laten verlopen
  • Weet je welke vragen je moet stellen om bij een auteur boeiende verhalen te ontlokken
  • Kan je een prettige sfeer creëren tussen auteur en publiek

 

Voorafgaand aan de trainingsdagen kunnen we eventueel een kennismakingsgesprek inplannen. Tijdens dit kennismakingsgesprek kan de docent aanvullende vragen stellen om op deze manier de modules nog beter aan te laten sluiten op de behoeften van de deelnemers.

 

Aan de hand van een eindevaluatie wordt aan het einde van het traject gekeken of de doelen zijn behaald. Uiteraard is er ook aandacht voor de evaluatie van de leerstof zelf. Er wordt aan het einde van iedere dag gekeken of de training voldoet aan de behoeften van de deelnemers en waar nodig wordt er bijgestuurd of dieper ingegaan op bepaalde methodes of technieken.

 

Docenten

Martine Kennis is trainer, coach, workshopbegeleider en trainingsacteur. Echtheid in communicatie is alleen te bereiken als mensen ook op individueel niveau aangesproken en geïnspireerd worden.
Het beste resultaat haalt zij door een quick-scan van de verbale en non-verbale grondhouding van mensen te maken, en daarop aan te sluiten door een unieke, op maat gemaakte aanpak.

 

Manon Duintjer is auteur, journalist en schrijfdocent. Voor het tijdschrift BOEK interviewde zij talloze schrijvers uit binnen- en buitenland. Van haar hand verschenen de romans ‘De S-machine’ en ‘We zijn verdwaald’ en samen met Marlies Visser ontwikkelde zijn het filosofiespel Nomizo. Daarnaast verzorgt zij workshops Storytelling voor verschillende bedrijven en interviewt regelmatig auteurs in het openbaar.

 

Incompany

We kunnen dit programma op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk advies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kan ons bellen op 0641011978  of je kan ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Benieuwd naar onze masterclasses? Klik hier.

Presenteren
vacature
Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van nieuwe opleidingen, trainingen en aanbiedingen

"*" geeft vereiste velden aan