Onze klanten aan het woord

Interview met Sibel Yildiz, manager de Viersprong.

Regelmatig onregelmatig gaan we in gesprek met onze docenten en onze opdrachtgevers. Deze keer met Sibel Yildiz, Finance  manager bij ggz-instelling de Viersprong. Sibel werkt graag samen met Creating Insights, omdat ‘Contactpersoon Caroline precies weet waar wij naar op zoek zijn’.

Sibel stuurt een team van zestien mensen aan, onder wie business controllers, financial controllers, medewerkers debiteuren/crediteuren, salarisadministratie en zorgfacturatie. Daarnaast is zij lid van het MT en daarmee het financiële geweten van de organisatie. Sibel zit op haar eigen kamer in een  villa in Halsteren, uitkijkend over het terrein. Achter haar deur bevindt zich het koffieapparaat van het kantoor. Een groot voordeel, vindt ze. ‘Daardoor voer ik makkelijk informele gesprekjes, ook met medewerkers van andere afdelingen.’

Sibel, wat is de drijfveer in jouw werk?

‘Ik wil ervoor zorgen dat alles tip top loopt en dat het financiële beleid op de Viersprong gezond is. Tien jaar geleden zijn we uit een crisis gekomen. Het is mijn taak om de medewerkers en het MT toe te rusten met de juiste tools zodat ze het financiële beleid goed kunnen uit voeren.’

Hoe doe je dat?

Op strategisch niveau door rapportagelijnen en de verhalen daarachter te delen met het MT en hen zo mee te nemen in de goede richting. Om mijn medewerkers optimaal te laten functioneren geef ik ze de ruimte om hun werk- en privébalans op orde te houden, ik geef ze één-op-één aandacht in gesprekken én ik geef ze ruimte om opleidingen te volgen.

Welke behoeftes aan opleidingen leven er bij jullie?

Vorig jaar liep de onderlinge communicatie minder soepel, dat was echt een uitdaging. Toen heb ik bij Creating Insights aan de bel getrokken en gezegd: ‘dit gaat niet goed, hoe gaan we dit oppakken?’ We hebben toen een Teamdag met een workshop teambuilding georganiseerd, daarna een training feedback geven gevolgd, en toen de communicatie weer beter liep ook een Chat GPT workshop ingepland.

Wat heeft dat opgeleverd?

Bij de training feedback geven kregen we handvatten aangereikt om feedback te geven zonder onaardig over te komen of eerst iets heel lang op te kroppen en het er dan opeens allemaal uit te gooien. Daarna liepen medewerkers minder lang met iets rond, maar spraken het sneller uit waardoor ze het er met elkaar over konden hebben. Dat was een boost voor de communicatie.

Wat bracht de Chat GPT workshop?

Concreet gebruikt iedereen nu Chat GPT voor het opstellen van mailtjes en het redigeren van teksten. Ikzelf gebruik het voor vacatureteksten, functioneringsgesprekken, ook om met mezelf te brainstormen en voor de toon. Dan schrijf ik een mail en vraag ik Chat GPT: ‘iets minder streng formuleren graag’.

En in bredere zin?

Je merkt dat er saamhorigheid ontstaat doordat werknemers even met een ander vakgebied bezig zijn, namelijk AI. Voor iedereen opent zich een nieuwe wereld, waarover je in gesprek kan gaan. Je stapt van de reguliere werkzaamheden af om samen te bedenken hoe je die nieuwe wereld en bijbehorende tools kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

Afhankelijk van het thema volg jij ook workshops en trainingen. Welk moment is je bijgebleven?

Toen de trainer Martine bij de training feedback geven aan het begin vroeg: ‘hoe verwacht je dat de dag gaat zijn?’,  bleek dat het gros van de deelnemers er niet zo’n zin in had. Er werd gemompeld: ‘Moet dit nu?’ en: ‘Ik ben volwassen ik kan heus wel feedback geven’. Maar na een uur sloeg de stemming om en ontdekten ze dat je feedback op een andere manier kan geven die veel constructiever is. Aan het eind van de dag ging iedereen blij naar huis.

Waarom werk je graag samen met Creating Insights?

Ik werk sowieso graag met vaste partners en organisaties omdat zij onze organisatie en de mensen kennen. De samenwerking met CIU begon met de Teamdag. Dat was een succes. Sindsdien kan ik Caroline van Creating Insights bellen, een probleem voorleggen en dan weet zij precies waar wij naar op zoek zijn. En, als ik iets zoek wat CIU niet aanbiedt, dan denkt ze mee en verzinnen we samen iets.

Creating Insights biedt ook coaching trajecten aan. Ben je daar bekend mee?

Jazeker, ik volg zelf een traject bij Martine. Zij houdt je een spiegel voor en dat is heel waardevol. Natuurlijk weet je vaak zelf wel waar de schoen wringt, maar het is toch anders als een ander je op je valkuilen wijst. Je moet er dan echt mee aan de slag en vindt samen manieren om ermee om te gaan.

Wat wordt de volgende training?

Ik wil liefst twee á drie keer jaar per jaar een trainingssessie, de ene keer over inhoud, de andere keer rond soft skills en dan weer iets heel anders.

Een volgende keer zou ik een verdiepende Chat GPT training willen volgen. Dus dieper ingaan op de details en mogelijkheden die specifiek voor ons werk interessant zijn. Ik merk dat onze werknemers daar ook behoefte aan hebben.

Door interviewster, docent en coach Manon.

vacature
Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van nieuwe opleidingen, trainingen en aanbiedingen

"*" geeft vereiste velden aan