Search
Close this search box.

Masterclass Inleiding Operational Risk Management

Finance

Meer weten over het proces van risico management en de beginselen van operationeel risicomanagement? Schrijf je dan nu in voor de training Risico Management.

In deze uitgebreide training zul je een diepgaand begrip ontwikkelen van verschillende cruciale aspecten van risicomanagement binnen organisaties. Gedurende deze leerervaring zullen de volgende onderwerpen grondig behandeld worden:

1. Methode voor het vaststellen van de taakvolwassenheid van Risico Management in een organisatie: Je krijgt grondige bekendheid met de methodologieën die worden gebruikt om de mate van volwassenheid van risicomanagement binnen een organisatie te bepalen. Dit omvat het evalueren van het vermogen van een organisatie om risico’s effectief te identificeren, te beoordelen en te beheersen.

2. Begrip van interne en externe invloeden en risicofactoren: Je wordt vertrouwd gemaakt met de complexe wisselwerking tussen interne en externe invloeden die direct van invloed zijn op de risico’s waarmee organisaties te maken krijgen. Het analyseren van deze dynamiek zal je helpen om weloverwogen beslissingen te nemen in het proces van risicomanagement.

3. Modellen en frameworks voor risicomanagement en risicogovernance: Je verdiept je in de verschillende modellen en frameworks die worden gebruikt voor effectief risicomanagement en solide risicogovernance. Door deze modellen te begrijpen, kun je een stevige basis leggen voor het beheersen van diverse risicosituaties.

4. Selectie van passende beheersmaatregelen bij een risico: Je verwerft de fundamentele vaardigheden om weloverwogen beslissingen te nemen bij het selecteren van de juiste beheersmaatregelen die aansluiten bij de aard en omvang van een specifiek risico. Dit vermogen is van onschatbare waarde bij het minimaliseren van mogelijke negatieve gevolgen.

5. Uitvoeren van een initiële risicoanalyse/quick scan op basis van de geleerde modellen: Naarmate de training vordert, zul je in staat zijn om daadwerkelijk de verworven kennis toe te passen door een eerste risicoanalyse of quick scan uit te voeren. Dit stelt je in staat om de complexiteit van risico’s te doorgronden en mogelijke maatregelen te identificeren die moeten worden genomen.

Deze training biedt je een diepgaand begrip van risicomanagement dat verder gaat dan theoretische concepten.

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname.

Data

  • 21 november 2024

Tijden

17:00 – 20:00

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

15

Kosten

€ 295,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Het aanbod qua opleidingen en trainingen is breed maar ook diepgaand zowel qua theorie als in praktijk. Je hebt de mogelijkheid om te groeien als mens en als professional. Ik kan de cursussen en trainingen iedereen aanraden. De locatie is goed bereikbaar, mooi, rustgevend en na 17:00 is het gratis parkeren

Mic Sokoli

De training wordt gegeven in een monumentaal pand met geweldige gastvrouw, alles tot in de puntjes verzorgd met diner afkomstig van de traiteur om de hoek (een van de beste in Den Haag!). En dan hebben we het nog niet eens gehad over de inhoud van de training… De training wordt gegeven door geweldige en gedreven docenten met jaren praktijkervaring, experts die hun vak ademen. Er wordt tijd genomen om vragen nader toe te lichten zonder dat dit ten koste gaat van het tempo. Het tempo wordt eenmalig onderbroken voor het diner van de traiteur. Met behulp van concrete voorbeelden, het initiëren van interactie, humor en overlopend van passie voor hun vak creëren de docenten een ontspannen en daarmee ideale omgeving om te leren en ontwikkelen. Een regelrechte aanrader!

Yoram Visser, Compliance Consultant

Inhoudelijk sterke masterclass welke voor iedereen toepasbaar is, maakt niet uit welke branche je werkzaam bent. De theorie wordt afgewisseld met relevante praktijkbenaderingen en casussen waardoor je de basiskennis kan vergaren of je huidige kennis uit kan breiden.

Joshua de Held, Financieel Consultant

Dit was een goed verzorgde training met een heldere structuur. De materie werd duidelijk gecommuniceerd en middels goede voorbeelden uitgelegd. Daarnaast hebben de trainers een goede dynamiek en tevens veel (relevante) werkervaring. Dit maakt het aangenaam om inhoudelijke vragen te stellen.

Rishyan Bissumbhar, Senior internal control

Masterclass Inleiding Operational Risk Management

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.