Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het budgetproces: van traditionele budgetten naar onmisbare prognoses

Finance

Van traditionele budgetten naar onmisbare prognoses

Ben jij vanuit je rol als financial, manager of bestuurder nauw betrokken bij de planning & controlcyclus? Wil je je kennis van de pro’s en cons van de budgetcyclus uitbreiden? Ben je benieuwd naar hoe je als team het samen steeds vooruitkijken kunt vormgeven? Meld je dan aan voor deze interactieve masterclass.

Van traditionele budgettering naar essentiële toekomstvoorspellingen

Ben je als financieel expert, manager of bestuurder diep betrokken bij de planning- en controlecyclus binnen jouw organisatie? Streef je ernaar om je begrip van de voordelen en nadelen van de budgetcyclus te verdiepen? Wil je samen met je team continu vooruit kunt kijken en plannen? Schrijf je dan in voor onze interactieve masterclass “Van traditionele budgettering naar essentiële toekomstvoorspellingen”. Deze eenmalige avondsessie is ontworpen om jou en je team te voorzien van de kennis en tools om de financiële planning te transformeren.

Wat je leert:

 • De essentie en de beperkingen van budgettering: Ontdek de ware waarde en de vaak over het hoofd geziene beperkingen van traditionele budgetteringsprocessen.
 • Strategische afwegingen: Leer hoe je de budgetcyclus effectief kunt inrichten, uitvoeren, evalueren en finetunen voor optimale resultaten.
  Stakeholdermanagement: Krijg inzicht in de belangen, verwachtingen en invloed van verschillende stakeholders en hoe je hiermee omgaat binnen de budgetcyclus.
 • Doelgerichte planning: Het belang van duidelijke doelstellingen, verantwoordelijkheden, bevoegdheden, en het optimaliseren van bedrijfsprocessen door effectieve beheersmaatregelen en verbeterprogramma’s.
 • Proactief management: Ontwikkel vaardigheden om als team continu vooruit te kijken en tijdig bij te sturen door middel van scenario-denken en het monitoren van sleutelindicatoren.
 • Van jaarlijkse plannen naar continue verbetering: Leer hoe je de overstap maakt van statische jaarplannen naar een dynamische, voortdurende verbeteringscultuur.
 • Conflicthantering: Strategieën om conflicterende belangen te overbruggen en dilemma’s op te lossen.

Na deze masterclass:

 • Heb je een diepgaand inzicht in de kritieke succesfactoren en valkuilen van de budgetcyclus.
 • Begrijp je de dynamiek tussen de verschillende budgethouders en hun soms tegenstrijdige belangen.
 • Ben je klaar om je collega’s te overtuigen van het cruciale belang van robuuste prognoses en de overstap naar een meer flexibele, vooruitziende financiële planning.

Certificering:

Aan het einde van deze avond ontvang je een certificaat van deelname, als bewijs van je nieuwe inzichten en vaardigheden in het transformeren van de financiële planning binnen je organisatie.

Deze masterclass is een must voor iedereen die betrokken is bij financiële planning en controle en die de overstap wil maken van traditionele budgetteringsmethoden naar een meer vooruitstrevende, waarde-toevoegende benadering van financiële prognoses.

Data

 • 2 oktober 2024

Tijden

18:30 – 21:00

Locatie

Online

Aantal plekken

15

Kosten

€ 295 ,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Goede en leuke training. Vond vooral de combinatie van luisteren maar ook vragen leuk. -Jasper Drummen

Het budgetproces: van traditionele budgetten naar onmisbare prognoses

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.