Search
Close this search box.

Oplossingsgericht Werken

Persoonlijke ontwikkeling

Oplossingsgericht Werken

Oplossingsgericht Werken is een benadering die draait om communicatie vanuit een positieve mindset. In plaats van te focussen op problemen, verschuif je de aandacht  naar wat er wél goed gaat. En denk je in mogelijkheden in plaats van problemen. Dit leidt niet alleen tot meer prettige én effectievere gesprekken, maar geeft ook energie, hoop en vertrouwen.

Tijdens de training besteden we aandacht aan de theorie, maar ligt de nadruk vooral op het zelf oefenen. In kleine groepen gaan we actief aan de slag met voorbeelden uit de eigen (werk)praktijk.

 

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

 • Wat is Oplossingsgericht werken en wat is het vooral niet?
 • Het verschil tussen probleemgerichte en oplossingsgerichte vragen.
 • De drie basisregels.
 • Verschillende types samenwerkingsrelaties.
 • Oplossingsgerichte technieken

 

Voor wie is deze training?

Oplossingsgericht werken is niet alleen toepasbaar in je professionele leven, maar ook in je privéleven. Ongeacht je rol of functie, biedt de training praktische vaardigheden die je direct kunt toepassen om uitdagingen positief én effectief aan te pakken.

 

Na deze training ben je in staat om:

 • Een oplossingsgericht gesprek te voeren.
 • Een positieve sfeer te creëren in een gesprek.
 • Te focussen op successen.
 • Diverse typen samenwerkingsrelaties te herkennen en te verbeteren.
 • Oplossingsgerichte technieken zoals de schaalvraag toe te passen op uitdagingen waar je zelf mee te maken hebt.

Data

 • 22 oktober 2024

Tijden

17:00 – 20:30

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

10

Kosten

€ 295 ,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

De workshop heb ik als praktisch en leerzaam ervaren. De trainster weet op een enthousiaste wijze je instrumenten mee te geven. Het is tevens een eye-opener over je eigen rol in naar oplossingen toe werken. ‘Meer luisteren naar de ander, meer vragen stellen en minder  adviseren om een ander de ruimte te geven om zelf met een oplossing te komen. Krachtbronnen van mensen inzetten om tot beweging te komen.’ Deze simpele maar doeltreffende ingrediënten zijn de key om van het denken in problemen naar oplossingen te komen. Een waardevolle avond waarin ik vaardigheden heb geleerd die ik direct kan toepassen in de praktijk. – Babiche Westerduin

Oplossingsgericht Werken

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook