Search
Close this search box.

Scrum Master

Persoonlijke ontwikkeling

Ben je op zoek naar nieuwe mogelijkheden om projecten op een succesvolle manier uit te voeren? Droom je ervan om een inspirerende leider te zijn voor je team en je opdrachtgevers en eindgebruikers te verrassen met resultaten die hun verwachtingen overtreffen? Dan is onze opleiding tot Scrum Master de perfecte stap in jouw carrière.

Scrum is een agile projectmanagementraamwerk dat is ontworpen om teams te helpen effectiever samen te werken en complexe projecten op een flexibele en adaptieve manier aan te pakken. Het benadrukt transparantie, inspectie en aanpassing tijdens het ontwikkelproces. Scrum maakt gebruik van iteratieve ontwikkeling in korte, vaste tijdseenheden genaamd “sprints,” waarin teams werkende producten opleveren die waarde toevoegen aan het project. 

De training stelt je in staat om een optimale implementatie van Scrum te begeleiden en de waarden en uitgangspunten van Scrum toe te passen in de praktijk. Je krijgt diepgaand inzicht in de rollen en verantwoordelijkheden binnen een Scrum-team, zodat je effectief kunt samenwerken en communiceren met alle betrokkenen. Daarnaast leer je hoe je Scrum-meetings op de juiste manier kunt organiseren en inrichten, en beheers je taken zoals Agile planning en visual management om het werk van het team gestroomlijnd te houden.

Voor wie?

Voor iedereen die betrokken is bij (Scrum-)projecten of geïnteresseerd is in de rol van Scrum Master en die zijn kennis wil verdiepen om het Scrum-framework optimaal toe te passen en succesvolle resultaten te behalen.

Na de training kan je:

  • De Scrum Product Owner ondersteunen
  • Belemmeringen wegnemen en het team aanzetten tot continue verbetering
  • Een optimale implementatie van Scrum begeleiden
  • Inzicht geven in de rollen en verantwoordelijkheden binnen een Scrum-team
  • Scrum-meetings op de juiste manier te organiseren
  • Beheersen van taken zoals Agile planning en visual management
  • Je hebt begrip van dienend leiderschap en fungeert als Scrum Master voor team én stakeholders
  • Je bent in staat de waarden en uitgangspunten van Scrum toe te passen

De opleiding leidt je op voor de certificering Professional Scrum Master op level 1 (PSM I). Deze, niet bij de opleiding inbegrepen, Scrum.org certificering bestaat uit een Engelstalig schriftelijk examen. Kijk voor verdere informatie zoals examenkosten op www.scrum.org.

Data

  • 16 april, 23 april, 30 april en 7 mei 2024

Tijden

17:00 – 20:30

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

12

Kosten

€ 1195,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Tijdens deze twee daagse intensieve training leer je niet een techniek maar een geheel nieuwe management stijl. Vooral te gebruiken in grote en kleine projecten waar de nadruk op het team ligt. Zeker in deze tijden is het belangrijk om om te gaan met verandering en je altijd aan te kunnen passen in welke richting je dan ook zal gaan. Deze cursus heeft mij een bepaalde manier van denken bijgebracht en hierdoor ben ik in staat om elk project met een goede en frisse blik te bekijken. Nu op naar het examen om mijzelf de titel van Scrum Master te bezorgen en deze innovatieve manier toe te passen bij allemaal innovatieve bedrijven.

Rico Borst

Tijdens onze tweedaagse cursus met de introductie van Scrum en in het bijzonder de rol tot Scrum Master werden we op interessante wijze meegenomen door de trainer. Ondanks dat deze training vanwege de huidige Corona-crisis digitaal werd gegeven, was er een grote interactie en werd met praktijkvoorbeelden de theorie tot leven geroepen. Met dank aan deze training voel ik me klaar om het examen tot Scrum Master te gaan maken.

Jaap Molmans

Binnen deze cursus heb ik, zonder enige voorkennis, geleerd wat Agile en Scrum is. Naast de basis komen er ook thema’s aan bod die zelfs dieper gaan. Joost is een geweldige trainer! Hij barst van de kennis en ervaring, brengt dit over met humor, enthousiasme en purpose, en inspireert op zo’n manier dat ik gewoon direct wilde gaan werken met Scrum. Ook heel fijn is de feedback loop tussen de groep en de trainer, maakte de cursus oprecht beter en zorgt voor breedgedragen involvement. Ik kan deze cursus alleen maar aanraden!

Yoshimitsu de Swaan-Arons

Scrum Master

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook