Workshop Ethiek  

Persoonlijke ontwikkeling

Ethisch gedrag heeft heel veel te maken met zakelijk succes. Echter, in de praktijk blijkt dat men vaak de ethische aspecten over het hoofd ziet. En als de ethische aspecten van een situatie wel onderkend worden, is het niet altijd duidelijk hoe te handelen. Zelfs als het helder is hoe ethisch te handelen, dan komt het nog vaak voor dat men dat niet doet.

Deze workshop is specifiek ontwikkeld voor finance professionals en hanteert een praktisch perspectief op bedrijfsethiek. Vanuit verschillende invalshoeken wordt ingegaan op uitgangspunten van de bedrijfsethiek en de uitdagingen van ethisch gedrag in de huidige uitdagende context waarin finance professionals werkzaam zijn.

Door het verkennen van ethische concepten in een zakelijke en persoonlijke context, worden kennis en handvatten aangereikt die de deelnemers aan deze workshop helpen hun ethisch bewustzijn te versterken en hun ethisch beoordelingsvermogen verder te ontwikkelen. Tijdens de workshop worden aan de hand van verschillende oefeningen, die gebaseerd zijn op specifieke ethische dilemma’s die door finance professionals ervaren kunnen worden, ethische uitgangspunten, risico’s en gedrag in kaart gebracht.

Deze workshop helpt je om goed onderbouwde ethische beslissingen te maken en de acties te ondernemen die nodig zijn om een ethische bedrijfscultuur te implementeren en/of om te gaan met ethische dilemma’s. Na het succesvol afronden van deze workshop kan je:

Deel 1: Ethiek in context

 • Ethiek definiëren volgens gebruikelijke ethische concepten.
 • Verschillende ethische posities en waarden identificeren.
 • Ethische uitdagingen voor finance professionals binnen organisaties identificeren.

Deel 2. Ethiek en het individu

 • Persoonlijke vooroordelen herkennen en uitleggen hoe deze van invloed zijn op het ethisch beslissingsproces.
 • Identificeren wie in de organisatie de belangrijkste invloed hebben op ethische overtuigingen, motivaties en attitudes.
 • Persoonlijke overtuigingen, motivaties en attitudes ter discussie stellen en inzicht hebben hoe deze van invloed zijn op de eigen ethische overtuigingen.

Deel 3. Ethische praktijken

 • De fases van het ethisch beslissingsproces benoemen om ethische issues en acties te initiëren wanneer er sprake is van een ethisch dilemma.
 • Relevante aspecten in de organisatie context herkennen welke van invloed kunnen zijn op ethisch gedrag.
 • De belangrijkste overwegingen uitleggen die aan de orde zijn bij het creëren van een ethische cultuur.

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname.

Data

 • 23 mei 2024
 • 17 september 2024

Tijden

17:00 – 20:30

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

15

Kosten

€ 295,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Wat een boeiende training! Discussies waren ontzettend goed bedacht. Echt een ontzettend goede relevante training.

Rebecca Oomes, Financiële Consultant

Workshop Ethiek  

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook