Tijd besparen met Outlook

Digitale Vaardigheden

Microsoft Outlook is het meest gebruikte e-mailprogramma ter wereld. Tijdens de training leer je alle functionaliteiten die Outlook te bieden heeft, zodat je de mailbox, agenda en takenlijst goed kunt toepassen en managen. Onder leiding van een inspirerende trainer ga je in een praktijkgerichte training aan de slag!

Dagdeel 1 zal zich richten op Time Management en dagdeel 1 focust zich specifiek op Tijd besparen met Outlook.

Programma Timemanagement (dagdeel 1)

In deze tijd is het makkelijk om overweldigd te worden door wat er in onze omgeving gebeurt en het beroep dat op ons gedaan wordt; thuis, familie, werk, vrienden, interesses, hobby’s. Energie aanwenden en effectiever worden en blijven is een uitdaging. In deze workshop gaan we nader ontdekken hoe dit werkt en wat je erin kunt doen en laten.

Onderwerpen

  • Fenomeen ’tijd’
  • Tijdsgebrek
  • Voldoening
  • Invloed aanwenden
  • Doelen stellen
  • Keuzes maken
  • Assertiviteit en zelfdiscipline

Na deze training begrijp je het belang van time management, ken je de uitgangspunten van time management, heb je inzicht in je eigen effectiviteit en kan je time management toepassen.

Programma Tijd besparen met Outlook (dagdeel 2)

Tijdens de workshop duiken we in de wereld van Outlook en verkennen we handige functies en instellingen. Leer hoe je het leesvenster naar jouw hand zet, direct antwoordt zonder het venster te verlaten, en efficiënt gebruikmaakt van berichtvoorbeelden. We laten je zien hoe gespreksweergaven je inbox overzichtelijker maken en hoe voorwaardelijke opmaak je helpt belangrijke mails snel te herkennen.

Word een pro in het navigeren door je mails met favorieten in het mappenvenster, en ontdek de kunst van professioneel zoeken binnen Outlook. We leren je slimme mappen aan te maken en de mailopties optimaal te benutten. Ooit een mail per ongeluk te snel verzonden? Geen probleem, we laten zien hoe je deze terughaalt. Ook het toevoegen van een handtekening, het gebruiken van autoteksten voor standaardberichten, en het efficiënt inzetten van regels en snelle stappen komen aan bod.

Maar er is meer! We gaan dieper in op het effectief zoeken binnen Outlook, het integreren van opvolgacties, en het gebruik van categorieën als visuele labels in je inbox. Leer hoe je een bericht transformeert in een afspraak of taak, en maak je agenda-beheer een fluitje van een cent.

In het agendagedeelte van de workshop ontdek je hoe je vergaderverzoeken creëert vanuit de overlay-modus, het nut van de datumnavigator, en hoe je vanuit je Postvak-in direct een afspraak in je agenda plant. We laten je zien hoe je snel afspraken verzet en effectief plant in meerdere agenda’s. Tot slot leer je hoe je zelf groepen maakt van contactpersonen en eenvoudig mailt vanuit je Contactpersonen map.

Mis deze kans niet om een Outlook-expert te worden en je e-mailbeheer efficiënter dan ooit te maken!

 

Data

  • 25 april en 16 mei

Tijden

17:00 – 20:30

Locatie

Online training

Aantal plekken

12

Kosten

€ 595,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Docent is deskundig en de opbouw van de training is goed en logisch. Ook het tempo is goed om te volgen. Ik heb nieuwe handigheidjes geleerd die ik direct kan toepassen. Docent blijft goed in contact met de deelnemers.

Ingeborg Opschoor

Een interessante training over time management. Hierbij werd vooral ingegaan op persoonlijke tijdvreters zoals je persoonlijke prioriteiten en de vraag kun je er invloed op uitoefenen of niet. Boudewijn gaf hierbij een aantal handvatten en wist door interactie en persoonlijke ervaringen de training een extra diepgang te geven.

Jaap Molmans, Consultant

Tijd besparen met Outlook

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.