Toekomstgerichte Controller

Finance

Complete opleiding voor Financial Controllers. 
Ontdek hoe je niet alleen een controller, maar een visionaire financiële spil binnen je organisatie kunt worden. Onze opleiding “Toekomstgericht Controller” is speciaal ontworpen om jou te transformeren van een financieel rapporteur naar een strategische business partner die klaar is voor de toekomst.

Interactieve en Praktijkgerichte Leerervaring

Deze opleiding is niet zomaar een reeks lezingen; het is een interactieve ervaring waarbij je:

  • Je vaardigheden uitbreidt, versterkt en verdiept door middel van praktijkcases en real-life scenario’s.
  • Je communicatieve vaardigheden verbreedt en je beoordelingsvermogen verscherpt, met een focus op technieken zoals ‘luisteren, samenvatten en doorvragen’.
  • Gedragspatronen leert herkennen en je gesprekstechnieken naar een hoger niveau tilt.
  • Leert om je bevindingen helder te rapporteren, schrijfvaardigheid te versterken, en vertrouwen te bouwen binnen je team.
  • De opleiding wordt gegeven door 3 docenten die stuk voor stuk echte experts zijn in hun vakgebied. Ook gaan jullie werken met een ervaren trainingsacteur om situaties zo realistisch mogelijk na te bootsen.

 

Onder leiding van ervaren docenten komen de volgende onderdelen aan bod:

Deel 1: Van financieel rapporteur naar business partner 

Dit deel van de training richt zich op de evolutie van de controller van een financieel rapporteur naar een business partner. Deelnemers leren de nieuwste inzichten en ontwikkelingen in het vakgebied en hoe deze toe te passen in hun rol. Het omvat het analyseren van de operationele context, het begrijpen van de waarde die niet in geld is uit te drukken, en het verbeteren van de kwaliteit van besluitvorming en het hanteren van managementcycli.

Deel 2: Toekomstbestendige Controller 

Dit segment focust op het voorbereiden van controllers op de toekomst door het ontwikkelen van een gezamenlijk begrip van wereldwijde trends en de impact daarvan op organisaties. Het benadrukt het belang van wendbaarheid en veerkracht en biedt tools en methodieken om toekomstige uitdagingen aan te gaan. De training omvat strategische analyses, governance perspectieven, en het ontwikkelen van acties om zowel de individuele controller als de organisatie toekomstbestendig te maken.

Deel 3: Communicatieve Vaardigheden 

In dit deel worden de communicatieve vaardigheden van de controller aangescherpt. De training behandelt het vormgeven van de rol als challenger en het effectief communiceren met collega’s en stakeholders. Er wordt gebruik gemaakt van een trainingsacteur om gesprekstechnieken te oefenen, wat leidt tot een directe ervaring van het effect van eigen gedrag. Deelnemers werken ook aan een praktijkopdracht en reflecteren op hun ervaringen om hun leerdoelen te verfijnen.

Praktische informatie:
De opleiding duurt ongeveer 3 maanden. Het bestaat uit 10 lessen van elk 3,5 uur. De lessen zijn deels online en deels klassikaal.
Er zijn geen verplichte opdrachten buiten de lessen om.

Voor wie:
De opleiding is geschikt voor financiële professionals die zich willen ontwikkelen in een veranderende wereld. Inschrijven is nu mogelijk voor de aankomende sessies. Verzeker je plek en zet de stap naar een toekomst waarin jij als controller centraal staat in het succes van je organisatie.

Data

  • 29 februari (online), 7 maart (online), 14 maart (online), 21 maart (online), 28 maart (live), 4 april (live), 11 april (live), 18 april (live) en 25 april (live)

Tijden

17:00 – 20:30

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag (live) en online lessen via Teams

Aantal plekken

10

Kosten

€ 2795,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Goede en leuke opleiding. Vond vooral de combinatie van luisteren maar ook vragen leuk – je moet echt blijven opletten! Ook de kleine groepjes waarin je de opdrachten maakt zijn erg interessant.

Jasper Drummen

Toekomstgerichte Controller

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.