Zakelijk schrijven

Schrijfvaardigheden

Betere zakelijke teksten leren schrijven

Wil jij je ontwikkelen op schrijfgebied? Is het schrijven van e-mails, rapporten, brieven en andere zakelijke teksten een belangrijk onderdeel van je werk? En wil je leren zulke teksten sneller en met meer effect te schrijven? Dan is deze training echt iets voor jou. Daarin leer je alle facetten van zakelijk schrijven kennen en oefen je ermee. Je krijgt heldere brokjes theorie, maar vooral praktische handvatten die je meteen op je eigen teksten kunt toepassen.

Voor Business English klik hier

Doel en doelgroep

Je wilt dat een tekst die je schrijft gelezen wordt. In deze training leer je de aandacht van je lezer(s) te vangen door van tevoren na te denken over doel en doelgroep van je tekst. Daarnaast leer je die aandacht vast te houden door je tekst goed te structureren.

Stijl, grammatica, spelling

Deze training gaat ook over zinsbouw en spelling. Daarvoor is het nodig dat je iets weet over grammatica en stijlprincipes. Inzicht daarin helpt je beter en prettiger leesbare teksten te schrijven. Dat is geen doel op zich; ook dat doe om je lezer bij de les te houden. En dat doe je weer om je boodschap duidelijk over te brengen en zo met je tekst te bereiken wat je wilt.

Je leert daarom over ‘valkuilen’ en ‘rariteiten’ op het gebied van stijl, spelling en grammatica. Misschien schrik je van woorden als incongruentie, lijdende vormen, naamwoordstijl, foute verwijzingen, tangconstructies, voorzetselstapels, stadhuistaal enzovoorts. Na afloop van deze training lach je erom, want weet je wat ze zijn en kun je ze vermijden dan wel gericht inzetten. Saai? Nee, want er valt wel meer te lachen in deze training, waarin je op een interactieve manier taal- en spellingproblemen leert op te lossen.

Om ervoor te zorgen dat ook de problemen aan bod komen waar jij tijdens het schrijven tegenaan loopt, krijg je voor aanvang van de training een intakeformulier waarop je je leerdoelen kunt aangeven.

Wat weet/kun je na de training?

  • Je bent je bewust van je lezer en het doel dat je met je tekst hebt
  • Je schrijft met meer gemak en snelheid een zakelijk tekst (brief, e-mail of rapport)
  • Je structureert je teksten beter
  • Je formuleert helder, aantrekkelijk en zonder fouten
  • Je hebt je kennis van de Nederlandse spelling- en grammaticaregels opgefrist
  • Je past de regels met meer gemak en zekerheid toe
  • Je kent de theorie van piramideschrijven

Voor wie is de training bedoeld?

Iedereen die geregeld zakelijke, informatieve teksten schrijft.

Kijk ook eens naar onze andere schrijftrainingen zoals Training Nederlands spelling en grammatica voor professionals en presenteer jezelf door middel van storytelling

Data

  • 18 en 27 juni (startgarantie)
  • 16 en 23 september

Tijden

17:00 – 20:30

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

10

Kosten

€ 495 ,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Een boeiende training waarin je leert teksten te schrijven die dat wat je wilt vertellen effectief overbrengen op de lezer. Nico Groen is een uitstekende spreker, die weet waar hij het over heeft en op een heel plezierige manier met zijn cursisten communiceert.

Hugo Harmsen, IT adviseur

Een zeer leerzame, frisse en gestructureerde training, waarvan ik de tips & tricks direct in de praktijk kan gaan toepassen. Het kennisniveau van Nico is zeer hoog, wat hem voor mij een echte inspiratiebron maakt. De combinatie van theorie en oefeningen maakt deze training geslaagd, zelfs na een lange dag werken.

Kevin Knaapen, Finance Consultant

Ik heb enorm veel geleerd tijdens de training zakelijk schrijven. De inhoud en het niveau was precies goed en was erg divers. Nico geeft je de juiste handvaten die je kan gebruiken om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen.

Tugba Erdem

Zakelijk schrijven

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook