Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips voor het opstellen van de jaarrekening

Tips voor het opstellen van de jaarrekening

Je kan boekhouden en wil je nu verder ontwikkelen richting het opstellen van de jaarrekening. Bijgaand een paar tips voor het opstellen van de jaarrekening:

  1. Wil je met het opstellen van de jaarrekening aan de slag gaan dan is het wel zaak dat je een administratie hebt waar geen vraagposten meer inzitten en waar alle boekstukken verwerkt zijn. Kortom een nette administratie!
  2. Niet alle kosten of gebeurtenissen zijn makkelijk te verwerken in een administratie. Boek je posten verkeerd, dan heb je meer tijd nodig om alles kloppend te krijgen. Bij de volgende posten gaat het vaak fout: Vooruitbetaalde kosten, Nog te betalen kosten, en Activeren van uitgaven
  3. Hierna ga je met de “lastige“  balansposten aan de slag waarbij je deze posten op aanvaardbaarheid gaat toetsen. Je kan dan denken aan materiele vaste activa, debiteuren, omzetbelasting, deelnemingen en (latente) vennootschapsbelasting.
  4. Het is belangrijk dat je de deze balansposten duidelijk kunt onderbouwen met documenten, facturen en andere bewijzen.

Is bovenstaande herkenbaar en kan je denken in journaalposten, dan is de training van 3 dagdelen genaamd “opstellen en uitwerken jaarrekening” echt iets voor jou.

De training ‘Opstellen en uitwerken Jaarrekening’ is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met het lezen en/of opstellen en uitwerken van de jaarrekening, maar nog kennis mist op dit gebied. Daarnaast is deze opleiding zeer interessant voor (junior/medior) consultants, medewerkers van accountant- en belastingkantoren en administrateurs in het MKB.

Tijdens deze training van drie dagdelen nemen wij de belangrijkste balansposten van de jaarrekening door, zoals materiele vaste activa, debiteuren en omzetbelasting. Ook deelnemingen en (latente) vennootschapsbelasting komen aan bod. Aan de hand van een casus worden deze posten uitgewerkt.

Deze training biedt een grondige introductie op aspecten van het lezen en/of opstellen en uitwerken van de jaarrekening en daagt je uit de opgedane kennis direct toe te passen in de praktijk. Aan het einde van deze training kun je de belangrijkste balansposten uitwerken en weet je hoe je cijfers en onderdelen van de jaarrekening moet interpreteren. Je leert wat nodig is om een jaarrekening op te stellen en uit te werken.

Data: Maandag 5, 19 en 26 juni 2023

Prijs:€ 995,- ex. BTW

Meld je nu aan via deze link

vacature
Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van nieuwe opleidingen, trainingen en aanbiedingen

"*" geeft vereiste velden aan