Search
Close this search box.

Yellow Belt Lean Six Sigma

Organisatieontwikkeling

Lean Six Sigma heeft zich wereldwijd stevig gevestigd als een vooraanstaande methode voor procesverbetering. Deze methodiek, die haar oorsprong vindt in de jaren zestig, is vooral de laatste vijftien jaar populair geworden, inclusief in de dienstensector. Er zijn verschillende competentieniveaus binnen Lean Six Sigma: Yellow Belt, Green Belt, Black Belt, Master Black Belt, en Champion, waarbij de Yellow Belt het instapniveau vormt om de basisprincipes van Lean Six Sigma te leren kennen.

Tegenwoordig overwegen veel organisaties om Lean Management en/of Six Sigma te implementeren, vaak gedreven door de huidige economische uitdagingen. Lean Six Sigma strekt zich uit verder dan alleen kostenbesparing; het vertegenwoordigt een culturele shift binnen een organisatie. In een Lean Six Sigma Yellow Belt training leert u over de oorsprong en ontwikkeling van deze filosofie, waaronder hoe Toyota — een pionier in deze methodiek — Lean principes heeft geïntegreerd in haar bedrijfscultuur. U verkrijgt ook inzicht in de diverse tools die essentieel zijn voor Lean Six Sigma. Deze training biedt daarom een solide basis om te beoordelen of en hoe Lean Six Sigma toe te passen is in uw organisatie.

De Yellow Belt opleiding van Lean Six Sigma levert een essentiële bijdrage aan het begrijpen en toepassen van de methodiek voor kwaliteitsmanagement en procesverbetering binnen een bedrijf. Het programma is ontworpen om de fundamentele principes helder en toepasbaar te maken, om zo efficiëntie, klanttevredenheid, en kostenreductie binnen processen te bevorderen.

Trainingsvorm

In de training Lean Six Sigma Yellow Belt pas je het geleerde direct toe met behulp van simulaties, opdrachten en games. Hierdoor kunnen we direct inspelen op specifieke vragen en praktijkvoorbeelden.

Doelstellingen van de Cursus:

Na afloop van deze cursus zullen deelnemers vaardig zijn in:

  1. Het begrijpen van de basisprincipes en de specifieke terminologie van Lean Six Sigma.
  2. Het herkennen en definiëren van het belang van procesverbetering.
  3. Het ontwikkelen van basisvaardigheden voor het gebruik van Lean Six Sigma tools.
  4. Het bijdragen aan projecten en initiatieven van Lean Six Sigma binnen hun organisatie.
  5. Het identificeren van problemen en het voorstellen van oplossingen die bijdragen aan de verbetering van kwaliteit.

Deze cursus is dus ideaal voor professionals die een fundamenteel inzicht willen krijgen in Lean Six Sigma en overwegen dit toe te passen binnen hun werkzaamheden of organisatie.

Doelgroep

De training Lean Six Sigma Yellow Belt is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over Lean Six Sigma, meewerkt aan Lean Six Sigma projecten of waar Lean Six Sigma in de organisatie wordt geïntroduceerd.

Je resultaat

Na afloop van de training heb je kennis van de fundamentele thema’s die van belang zijn voor het optimaliseren van je bedrijfsprocessen. Bovendien beschik je over de kennis en vaardigheden om de processen op een adequate en succesvolle manier te kunnen aansturen.

Bekijk ook onze training Orange Belt Lean Six Sigma  en Green Belt Lean Six Sigma

Data

  • 24 september en 8 oktober 2024

Tijden

17:00 – 20:15

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

10

Kosten

€ 595,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

De docent heeft lean goed heeft overgebracht met de juiste mix van theorie en voorbeelden en praktijkoefening. Ben er zeer enthousiast over. -Anke Doove

Ik heb geleerd wat lean is, waar het vandaan komt, waarom het relevant is en blijft, en waar het allemaal op dagelijkse basis nog in terug komt. De manier waarop de docent deze training geeft zorgt voor duidelijke links naar de praktijk en bovenal plezier in de training. Ik zou IEDEREEN deze training aanraden, je gaat er altijd iets uit halen. – Yoshimitsu de Swaan Arons, Consultant

Alhoewel online was elke minuut van deze training boeiend, leuk en ontzettend leerzaam. Alles wat de docent zegt is relevant,  erg to the point maar op een warme manier, communiceert gewoon erg effectief en tegelijkertijd is de sfeer in de groep energiek en positief. Ik heb veel aan deze training, zowel zakelijk als privé. – Judith Kooiman

Yellow Belt Lean Six Sigma

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook