Training: Duurzaamheid

Organisatieontwikkeling

Deze training komt in aanmerking voor STAP subsidie.

Staat u op het punt om voor het eerst een verslag te maken over de maatschappelijke waarde die u creëert en hoe verantwoord u onderneemt?

Een Sustainability Report in zijn basisvorm is een verslag over enerzijds de effecten die de activiteiten van de organisatie hebben op mens, milieu en economie (impacts) en anderzijds hoe toekomstbestendig uw business model is in het licht van belangrijke trends en ontwikkelingen (risico’s en kansen).

Starten met duurzaamheidsverslaggeving

Duurzaamheidsrapportage stelt organisaties in staat om hun impact op een breed scala aan duurzaamheidskwesties in overweging te nemen. Hierdoor is het bedrijf transparanter  over de risico’s en kansen waarmee ze worden geconfronteerd. Rapporteren over duurzaamheid stelt organisaties in staat om zowel hun impacts als hun risico’s en kansen gerelateerd aan duurzaamheidskwesties te gaan managen. Een extern verslag waarin transparant wordt gemaakt hoe de organisatie dit doet draagt bij aan een betere reputatie, meer tevreden medewerkers en kan zelfs concurrentievoordeel opleveren. Steeds meer stakeholders vragen hierom en ook steeds meer ondernemingen beginnen met rapporteren over duurzaamheid omdat zij hier de voordelen van zien.

De Europese Commissie heeft een voorstel aangenomen voor een Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die de bestaande rapportagevereisten van de NFRD zou wijzigen. Hiermee worden de eisen inzake duurzaamheidsverslaglegging uitgebreid naar alle grote en beursgenoteerde ondernemingen. Ongeveer 50.000 bedrijven (tegenover 11.000 nu) zouden volgens de CSRD moeten rapporteren over duurzaamheid. Hoe begin je daarmee? Leer het in deze interactieve training!

Voor wie

Controllers, communicatieverantwoordelijken, internal auditors, reporting specialisten, strategie- en duurzaamheidscoördinatoren.

Inhoud

Voor het rapporteren over duurzaamheid zijn verschillende standaarden beschikbaar. Tijdens deze training staan we stil bij verschillende standaarden zoals de GRI Standard, wereldwijd de meest gebruikte richtlijn. Wij laten u tijdens deze introductie zien hoe u effectief kunt rapporteren over duurzaamheidsinformatie zoals veiligheid, mensenrechtenissues in de keten, ontwikkeling van medewerkers, CO2 of afvalvermindering. Dit helpt u te bepalen welke onderwerpen voor u het meest van belang zijn, hoe u hierop kunt sturen en hoe hierover effectief te communiceren naar stakeholders. We gaan in op de verschillende trends en ontwikkelingen, verschillende standaarden die gebruikt kunnen worden en we geven een basisaanpak voor uw duurzaamheidsverslag.

Na de training

  • Weet u wat duurzaamheidsverslaggeving inhoudt en welke waarde het rapporteren oplevert voor uw organisatie
  • Bent u op de hoogte van de laatste trends- en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en standaarden
  • Weet u hoe u een keuze kunt maken uit verschillende standaarden
  • Bent u bekend met de belangrijkste bouwstenen van een duurzaamheidsverslag
  • Weet u hoe u de voor uw organisatie belangrijke onderwerpen (ook wel materiële thema’s) kunt benoemen in lijn met de voorschriften van de CSRD
  • Kunt u benoemen wat de vervolgstappen zijn om tot een goed duurzaamheidsverslag te komen

Creating Insights is door de CEDEO en het Koninklijk Actuarieel Genootschap geaccrediteerd. We garanderen deelnemers een aanbod dat voldoet aan de kwaliteitseisen van CEDEO en bieden gecertificeerde PE-uren aan.

 

 

Data

  • februari 2023

Tijden

17:00 – 20:30

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

Kosten

€ 595,- ex. BTW

PE-uren

6 PE punten mogelijk

Training: Duurzaamheid

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook