Search
Close this search box.

Lonen en belastingen

Finance

De training ‘Lonen en belastingen’ is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met het verwerken van administraties, controleren van administraties en/of opstellen en uitwerken van de jaarrekening, maar nog kennis mist op het gebied van lonen en belastingen. Daarnaast is deze opleiding zeer interessant voor (junior/medior) consultants, medewerkers van accountant- en belastingkantoren en administrateurs in het MKB.

Tijdens deze training van drie dagdelen beginnen wij met het verwerken van lonen in de jaarrekening en maken wij de jaaraansluiting lonen. Hoe pakt je dit allemaal aan ? Daarnaast nemen wij ook de balans- en winst- en verliesposten zoals netto lonen, vakantiegeld en brutolonen door en hebben wij het over belaste en onbelaste vergoedingen.

We nemen de loonbelasting door welke wordt ingehouden op het salaris van de medewerkers en hoe de salariskosten worden verwerkt in de jaarrekening.

Hiernaast gaan wij aan de slag met belastingen in de jaarrekening waarbij wij ons zullen richten op de vennootschapsbelasting en dividendbelasting.

Je leert hoe je de vennootschapsbelasting in de jaarrekening van een B.V. of N.V. berekend en waar je op moet letten. Zo leer je bijvoorbeeld welke kosten niet aftrekbaar zijn maar ook welke voordelen je mag toepassen om minder belasting te betalen. Als een B.V.  dividend uitkeert dan is er dividendbelasting verschuldigd, maar mag een bedrijf zomaar dividend uitkeren, wat zijn daar de regels voor ?

Ondernemers met een eenmanszaak betalen inkomstenbelasting. Maar ook zij hebben te maken met fiscale regels waarvan wij de belangrijkste zullen doornemen. We eindigen met de inkomstenbelasting voor de particulieren waarbij wij de drie belasting boxen zullen doornemen.

Leerdoelen

Na afloop van de training ben je in staat om:

 • Loongegevens in de jaarrekening te verwerken, controleren en te interpreteren
 • De risico’s en aandachtspunten van de personeelskosten in de financiële administratie te herkennen
 • Vennootschapsbelasting en dividendbelasting te berekenen en te verwerken in de jaarrekening van een B.V. of N.V.
 • Salariskosten correct in een jaarrekening te verwerken
 • Inkomstenbelasting voor ondernemers te berekenen over hun winst
 • Het verschil te kennen tussen de drie belastingboxen in de inkomstenbelasting

Inhoud:

 • Wetgeving en richtlijnen rondom lonen in de jaarrekening en belangrijke belastingen zoals vennootschapsbelasting, dividendbelasting, inkomstenbelasting en loonbelasting
 • Verschil tussen loonadministratie en financiële administratie
 • Waarderingsgrondslagen bij diverse posten
 • Uitwerken en bespreken van belangrijke balansposten en winst- en verliesrekeningen
 • Doorlopende praktijkopdrachten
 • Dagelijkse afsluiting met een quiz over de besproken theorie

 

Voor deze cursus is het meebrengen van een eigen laptop vereist.

Data

 • ma. 30 september, di. 15 oktober en di. 22 oktober 2024

Tijden

17:00 – 21:00

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

12

Kosten

€ 995,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Zeer interessante training. Trainer heeft een schat aan kennis en ervaring en weet dit op een boeiende manier aan de groep over te brengen. Door het combineren van feiten, anekdotes en opdrachten is er een fijne verhouding tussen luisteren naar de trainer en zelf aan de slag gaan met de info. – Roy van den Berg – Medewerker Financiële Administratie

Lonen en belastingen

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.