Search
Close this search box.

Storytelling met Data

Digitale Vaardigheden

Rapportages bestaan allang niet meer uit overzichten van de cijfers. We gebruiken grafieken , diagrammen en andere visualisaties om de cijfers kracht bij te zetten. Alleen hoe communiceer je nu de boodschap bij de visualisaties? Dit vraagt een nieuw soort vaardigheid : storytelling met data. Leer hoe je het verhaal achter de data vertelt.

 

Storytelling met Data

De zakelijke manier van communiceren met feiten en cijfers informeert, echter Storytelling met Data laat iemand ervaren wat deze gegevens betekenen. Met deze verhalen kunnen mensen betekenis aan hun bestaan geven, kennis doorgeven, gedrag veranderen en hun geschiedenis en toekomst begrijpen.

Doel van de training

Het doel van deze training is om u in staat te stellen gegevens tot leven te brengen en deze te gebruiken om een ​​verhaal aan een publiek te communiceren, met een focus op eenvoud en gemakkelijke interpretatie.

Deze training is perfect voor een ieder die geïnteresseerd is in het verbeteren van de manier waarop ze gegevens communiceren. Je krijgt heldere brokjes theorie, maar vooral praktische handvatten die je meteen kan toepassen.

Factsheet Storytelling met Data

Ben je op zoek naar een meer algemene opleiding over storytelling. Bekijk onze training presenteer jezelf met storytelling

Data

  • 9, 16 en 23 oktober 2024

Tijden

17:00 – 20:30

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

12

Kosten

€ 875,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Dit is een zeer nuttige training voor iedereen die zijn resultaten wil presenteren. De docent leert je hoe je cijfers verhalend tot leven brengt en hoe je kleur en andere grafische elementen gebruikt. Door trial and error kom je tot duidelijkere presentaties binnen de juiste context. Geen ver van je bed verhaal, maar praktisch en direct inzetbaar. Een aanrader, want de ene soort data is de andere niet! Door praktische opdrachten gelijk toepasbaar binnen mijn werkveld. Marc Schaeffer, Finance Consultant

Storytelling met Data

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook