Zoek
Sluit dit zoekvak.

Training Omgaan met Weerstand

Persoonlijke ontwikkeling

Deze training is bedoeld voor iedereen die met weerstand te maken heeft in zijn werkzaamheden en die meer grip wil krijgen bij tegengestelde belangen.

Ervaar je weerstand in gesprekken en wil je leren hoe je dit kunt ombuigen naar constructieve communicatie? In onze uitgebreide workshop behandelen we deze essentiële aspecten van effectieve communicatie

Omgaan met weerstand is een onderwerp waar velen van ons dagelijks mee te maken hebben. Werk je in een team of met mensen? Dan heb je ook wel eens te maken met weerstand. Weerstand kan variëren van negatieve feedback die je ontvangt tot aan conflicten binnen je organisatie. Situaties waar je soms niet van weet hoe er mee om te gaan en waar je zekerder in wilt zijn. Goed omgaan met weerstand is dus een belangrijke vaardigheid om te bezitten als leidinggevende en professional.

Jouw resultaat:

  • Je hebt inzicht in je emoties en bent je bewust van de invloed van je gedrag op dat van anderen.
  • Je herkent agressie, zodat je er passend op reageert.
  • Je kunt agressief gedrag in verschillende settings de-escaleren.
  • Je bent in staat om een norm te stellen, geeft je grenzen aan en bewaakt je grenzen.
  • Je verlaagt spanning in lastige situaties en kunt deze lastige situaties bespreekbaar maken.

Inhoud:

Tijdens deze training verkennen we diepgaand wat er zich zowel mentaal als fysiek afspeelt wanneer de spanning in gesprekken stijgt. Je leert niet alleen de signalen van escalatie en de-escalatie te herkennen, maar ook de mogelijke oorzaken daarvan. Daarnaast bieden we praktische handvatten om met behulp van Motiverende Gespreksvoering de dialoog weer op de juiste koers te krijgen.

Je leert een inschatting te maken van de belangen van de ander. Je herkent weerstand bij jezelf en de ander vroegtijdig en kunt de achtergronden ervan verkennen. Je schakelt tussen communicatieniveaus om je gespreksdoelen te behalen. Je weet hoe je weerstand ombuigt naar begrip en coöperatief gedrag.

Zelf aan de slag:

De training is praktisch ingesteld. Je krijgt tools en handvatten die helpen in situaties waar je tegenaan loopt. Zo heb je tussendoor tijd om te oefenen en aan de slag te gaan met de geleerde stof.

De deelnemers oefenen met gesprekstechnieken met acteur. Een trainingsacteur speelt interactief en reageert altijd op het gedrag van de cursist. Laat de cursist ander gedrag zien, dan zal ook het gedrag van de acteur veranderen. Hierdoor ervaart de cursist direct het effect van zijn eigen gedrag. Medecursisten zijn hierin niet getraind en zullen eerder vasthouden aan de rol en starder zijn in de uitvoering ervan ondanks effectief gedrag van de cursist om hen te beïnvloeden.

Met de inzet van een docent en trainingsacteur krijgt de cursist dus een ‘live’-ervaring, wat de impact van de training vele malen vergroot. Bijkomend voordeel is dat de deelnemers de mogelijkheid krijgen om in een veilige omgeving met de docent te oefenen met hun nieuw opgedane kennis en inzicht.

Data

  • 14 en 21 oktober 2024

Tijden

17:00 – 20:30

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

Kosten

€ 695,- ex. BTW

PE-uren

n.v.t.

Fijne trainer. Vertelde alles netjes en rustig en legde goed uit. Voelde mij erg gehoord door hoe aandachtig de trainer luisterde. Geen verbeter punten omdat het echt super was. Ben een stuk wijzer en weerbaarder, bedankt trainer! – Amra Hedzic

Training Omgaan met Weerstand

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook