Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stakeholder Management

Leiderschap en Management

Stakeholder Management

In de organisatie, het team en/of het project waar je actief bent, heb je te maken met belanghebbenden, ook wel stakeholders genoemd. Direct of indirect, een groep of juist een individu. Al deze betrokken partijen hebben invloed op de voor(ui)tgang.  Leer nu  inzicht te krijgen in deze partijen en hun invloed.

Deze training biedt een unieke mix van praktijkgerichte benadering, persoonlijke aanpak en ervaren trainers. We hanteren interactieve werkvormen, casestudy’s en groepsdiscussies om de leerervaring boeiend, interactief en inspirerend te maken. 

Effectief Stakeholder Management omvat het identificeren van alle relevante belanghebbenden, het begrijpen van hun impact op de organisatie en het nemen van de juiste stappen om hun behoeften te respecteren en aan te pakken. Dit proces vereist vaardigheden in communicatie, onderhandeling, conflicthantering, en het opbouwen van relaties. Het implementeren van een goed Stakeholder Management helpt organisaties om conflicten te verminderen, draagvlak te creëren voor beslissingen, de reputatie te verbeteren, en uiteindelijk succesvollere projecten en resultaten te behalen.

Thema’s

Vanuit je persoonlijke input en leervraag vooraf, krijgt het programma onderweg nader vorm en snijden we het toe op jouw individuele ontwikkelbehoefte.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Speelveldanalyse – Je brengt in kaart met welke stakeholders je te maken hebt en wat hun onderlinge verhoudingen zijn
  • Omgaan met belangen – Welke mogelijke belangen hebben de stakeholders en wat betekent dit voor jouw belangen?
  • Inzicht en begrip – Wanneer je met een stakeholder in gesprek wilt gaan, hoe hou je regie ten gunste van wederzijdse duidelijkheid.
  • Assertiviteit – Op welke manier stel je jezelf op om stakeholder mee te krijgen en hoe reageer je op het gedrag van een stakeholder?

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname.

Data

  • 17 en 24 september 2024

Tijden

17:00 – 20:00

Locatie

Benoordenhoutseweg 43, Den Haag

Aantal plekken

12

Kosten

€ 595,- ex. BTW

PE-uren

PE punten mogelijk

Het knappe van Boudewijn is dat hij het presteert om een concept zoals stakeholder management zo toegankelijk te maken dat ik het niet alleen meeneem naar mijn werkomgeving, maar ook in mijn persoonlijke leven. Dit is de tweede keer dat een cursus van Boudewijn me heeft gebracht tot een stukje persoonlijke groei.

Yoshimitsu de Swaan Arons, Consultant

Eerder deze week de training “Stakeholder Management” afgerond. Deze training werd gegeven door Boudewijn Krijger en aangeboden door Creating Insights. Ik vond het een kwalitatief goede training die je bewust maakt van de verschillende stakeholders en hun belangen, maar ook hoe jezelf als consultant/adviseur kunt omgaan met jouw stakeholders en hun belangen. Een aanrader voor iedereen!

Esther Goedknegt

Hele fijne, kwalitatief goede training die veel nieuwe inzichten gaf in de verschillende stakeholders en hun belangen! Tijdens de training ook veel diepgang op verschillende modellen die je kan gebruiken voor het managen van stakeholders.

Van Wijk

Een leuke en leerzame training met veel ruimte voor praktijcases. De trainer had veel kennis van het onderwerp. Ook leuk dat er cursisten van veel verschillende bedrijven waren. Dat kwam de dynamiek ten goede.

Angelique van der Marel

Stakeholder Management

Incompany

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Meer informatie

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord over de mogelijkheden. Je kan ons op verschillende manieren bereiken: je kunt ons bellen op 070-3122089 of je kunt ons een bericht sturen.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Anderen bekeken ook