In gesprek met …

In gesprek met Caroline Olieroock de la Fuente

Vanaf januari gaan we in gesprek met onze docenten. Wie zijn ze? Waarom geven ze les? En vooral: wat maakt hun vakgebied nou zo interessant?

Speciaal voor de kerst spreken we dit keer de manager van Creating Insights: Caroline Olieroock de la Fuente. Caroline heeft een Chileense vader en een Nederlandse moeder. Ze bracht een groot deel van haar jeugd door in Hongkong, studeerde aan de Hoge Hotelschool in Den Haag en woont inmiddels met haar man en drie zonen in Leiden. We spreken haar in een Italiaans restaurantje om de hoek bij CIU. Onder het genot van een salade gegrilde groenten vertelt zij wat haar werk precies inhoudt en waarom zij leren zo belangrijk vindt.

Je bent manager bij Creating Insights? Wat houdt je werk precies in?

Ik ontwikkel opleidingen en daarvoor ga ik in gesprek met bedrijven om te horen wat de behoeften van de medewerkers zijn. Onze focus ligt op professionele vaardigheden dat gaat van een Microsofttraining naar een Online-presentatieworkshop tot aan meerdaagse Teambuildingtrainingen. Onze deelnemers komen overal vandaan. Bij de laatste Lean Six Sigma Orange Belt training zaten bijvoorbeeld een teamleider van de Faculteit Archeologie, een projectmanager van Audax en een HRmanager.

Je doet dat samen met Melanie. Hoe is jullie werkverdeling?

Melanie managet mij haha. Nee, zij ondersteunt mij met administratieve werkzaamheden en zij doet de coördinatie rond de daadwerkelijke trainingen en masterclasses. Maar als je Creating Insights belt, krijg je mij aan de telefoon.

Melanie & Caroline

Waarom vind je het belangrijk dat mensen blijven leren?

Een opleiding, een training of een workshop houdt je scherp in een wereld die continue verandert. En, een opleiding is ook een manier om verbinding te zoeken met je team of juist met mensen die je nog niet kent. In september hebben we een back-on-track-training verzorgd bij een zorginstelling. De deelnemers hadden elkaar een tijd niet gezien, sommigen zelfs nooit omdat ze nieuw waren. Bij een oefening moesten ze in twee teams een toren bouwen van spaghetti met marshmallows. Wie de hoogste had, won. Hilarisch natuurlijk. Zo creëer je op een ongedwongen manier saamhorigheid.

Je hebt zelf de Hotelschool gedaan. Wat heb je daar geleerd dat je nu in praktijk brengt bij Creating Insights?

VIP service! Ik wil dat iedere student van begin tot eind een vijfsterrenservice krijgt, dus vanaf het welkom bij de training tot aan het uitreiken van het certificaat.

Dat klinkt heerlijk, maar wat houdt een vijfsterrenservice in?

Om te beginnen werken we met hele goede docenten. Ik loop al veertien jaar rond in de opleidingswereld en bij CIU hebben we inmiddels een groot team van docenten opgebouwd die én specialist zijn in hun vak én goed les kunnen geven. Bovendien evalueren we iedere training, dus als er al iets misgaat kunnen we daar meteen actie op ondernemen.

Daarnaast hebben we een comfortabele en duurzame opleidingsruimte met zonnepanelen op het dak. En, voor de lunch en andere hapjes werken we samen met lokale winkeliers, die superlekkere biologische en vegetarische producten leveren.

Wanneer ga jij tevreden naar huis?

Als ik hoor: ‘Dit is precies wat wij nodig hadden’.

We moeten allemaal weer zoveel mogelijk thuiswerken. CIU heeft daar nu een trainingsaanbod voor. Hoe doe jij dat zelf met je man en drie kinderen?

Het is niet altijd makkelijk, maar mijn tip is: laat het los, het is wat het is, iedereen zit in hetzelfde schuitje en heeft er begrip voor als het allemaal niet zo loopt als gepland. En, ga elke dag een uur wandelen of het nou regent of niet. Je ontdekt hoe mooi Nederland is en je ziet alles weer in perspectief.

Heeft de Coronatijd je ook iets goeds gebracht?

Jazeker. Tijdens de eerste lockdown ging ik recepten uitwisselen met twee vriendinnen uit mijn tijd in Hongkong. Helena woont in Portugal, Pia in Japan. Eerst mailden we onze favoriete gerechten heen en weer. Maar op een gegeven moment leek het ons handiger om er een blog en een instagramaccount van te maken, zodat de recepten voor iedereen toegankelijk zouden zijn. We noemen onszelf Universal Moms en we hebben inmiddels meer dan 120 recepten gedeeld.

Heb jij dan misschien een favoriet ‘Universal’ kerstrecept voor ons?

Dat zijn mijn empanadas die ik volgens een Chileens familierecept bereid. Vegetarisch, lekker en ook gezellig om samen met je kinderen en/of andere familie tijdens de kerstvakantie te maken.    

Klik hier voor Carolines vegetarische Empanadas

Geschreven door Manon Duintjer

vacature
Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van nieuwe opleidingen, trainingen en aanbiedingen

"*" geeft vereiste velden aan